Üniversite Öğrencilerinden "yemek Zammı" Protestosu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, üniversite yemekhanesinde uygulanan fiyat artışını protesto etti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, üniversite yemekhanesinde uygulanan fiyat artışını protesto etti.

ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi'ndeki yemekhane önünde toplanan öğrenciler, rektörlük binası önüne kadar yürüdü.

Burada öğrenciler adına açıklama yapan Melih Bektaş, yemek zammının geri çekilmesi için yaklaşık 5 bin imza topladıklarını bildirdi.

Bektaş, taleplerinin kabul edilmemesi ve zamların geri çekilmemesi halinde yemekhanede boykot başlatacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Yemekhanede geçtiğimiz dönem ilk basım 1 lira 30 kuruş, ikinci basım 3 lira 50 kuruş iken, bu dönem ilk basım 1 lira 50 kuruş, ikinci basım 4 lira olarak belirlendi. Yemek firmasıyla tabildot başına fiyat anlaşması yapan üniversite yönetiminin, aynı yemekten ikinci kez yiyen öğrenciden 4 lira almasını, toplanan milyarlarca vergi ve harçlardan sonra üniversitelerin ticarethaneler gibi kar amacı gütmesini kabul etmiyoruz. Taleplerimiz, yemeklerin öğrencilerin belirlediği fiyatta ve ikinci basımında birinciyle aynı fiyatta olması, daha nitelikli, yenilebilir, sağlıklı ve taze olması yönündedir."

Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Muhabir: Oktay Özden

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: