Üniversite öğrencilerine "Akıllı Kart"

ANKARA (İHA) - Yaklaşık 70 bin öğrencisi ve 4 bin akademik personeliyle "Türkiye'nin en büyük üniversitesi" ünvanına sahip olan Gazi Üniversitesi, Avrupa ülkelerinde kullanılan yeni bir uygulamayı daha başlatıyor. Gazi Üniversitesi'nde öğrenci ve öğretim elemanları, "akıllı kart" adı verilen manyetik kartları, hem kimlik hem de kredi kartı olarak kullanabilecek.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Türkiye'de ilk kez Gazi Üniversitesi'nde uygulanacak olan akıllı kartların, hem öğrencilerin hem de öğretim üyelerinin yaşamını kolaylaştıracağını söyledi. İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yamaç, üniversite yönetimi olarak fakültelerde akreditasyon ve tıp fakültesinin teknolojik olarak geliştirilmesinin yanı sıra bilişim alanındaki teknolojilerin uygulanması konusunda çok önemli adımlar attıklarını kaydetti. Gazi Üniversitesi'nin Türkiye'deki üniversiteler arasında "liderliğe" soyunan bir eğitim kurumu haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Yamaç, "Tüm öğrenci ve öğretim elemanlarımıza sanki kredi kartı gibi akıllı kart verilecek. Bu kartları üniversite yerleşkesine girerken kimlik olarak kullanabilecekler. Bunun dışında restoran ve kafeteryalarda alış-veriş yaptıklarında akıllı kartları kredi kartı gibi post makinesinden geçirdiklerinde, işlem kendi banka hesaplarına kaydedilecek. Gazi Üniversitesi bilgi ve bilişim toplumu düzeyini en üst teknolojik aşamada yakalamış bir üniversite haline gelmiş olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Rektör Yamaç ayrıca, Mühendislik Fakültesi'nin 5 bölümünün akreditasyonuyla ilgili çalışmalarını son aşamaya geldiğini, nihai belgenin açıklanmasıyla işlemlerin sona ereceğini bildirdi. Yamaç, Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde en üst düzey teknolojinin kullanıldığı Çocuk Acil ve İç Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesini önceki gün hizmete açtıklarını hatırlatarak, "Tıp fakültemiz zaten Türkiye çapında çok başarılı bir hastaneydi. Yeni açılan birimlerle çok iddialıyız, Türkiye'nin en iyi üniversite hastanelerinden birisi haline geldik" şeklinde konuştu.

Gazi Üniversitesi 22 fakülte, 7 yüksekokul, 12 meslek yüksek okulu, 5 enstitü ve 26 araştırma merkeziyle Ankara merkez olmak üzere Kastamonu, Kırşehir, Çorum ve Nevşehir illerinde bulunan birimleri ile eğitim-öğretim çalışmalarını yürütüyor. Üniversitede 715 profesör, 295 doçent, 714 yardımcı doçent, 590 öğretim görevlisi, bin 279 araştırma görevlisi, 213 okutman ve 116 uzman olmak üzere toplam 3 bin 791 öğretim elemanı görev yapıyor. Gazi Üniversitesi, ön lisans ve lisans eğitiminde 60 bin 734, yüksek lisans ve doktora programlarında ise 9 bin 096 öğrencisiyle toplamda 70 bini aşan öğrenci potansiyeliyle "Türkiye'nin en büyük üniversitesi" ünvanını koruyor.

Reklam
Reklam