Üniversite Öğrencilerine Yangın Ve Deprem Tatbikatı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Yüksek Okulu'nda öğrencilerin katılımıyla deprem ve yangın tatbikatı yaptı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Yüksek Okulu'nda öğrencilerin katılımıyla deprem ve yangın tatbikatı yaptı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı sivil savunma arama kurtarma ekipleriyle, itfaiye ve sağlık görevlilerinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği okulda çıkan yangın ve ardından meydana gelen deprem sonrası, üst katlardaki yaralıların tahliyesi ve ambulanslarla hastanelere sevki canlandırıldı.

Okulda yangın alarmının çalmasıyla başlayan tatbikatta, alarmı duyan öğrenciler panik içinde dışarı çıkmaya çalışırken, sağlık görevlileri öğrencileri sakinleştirerek binayı tahliye etti.

Reklam
Reklam

Daha sonra kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, okulun üst katında dumandan etkilenen öğrencileri itfaiye merdiveniyle kurtardı. Öğrenciler, ambulansa yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Deprem tatbikatının da yapıldığı okulda, dersliklerde mahsur kalan ve enkaz altında kalan öğrenciler ekipler tarafından kurtarılarak güvenli bölgelere taşındı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Maşallah Bayav, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde, BEÜ'de gerçeği aratmayan bir tatbikat düzenlediklerini söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, vatandaşa ve öğrencilere depremi ve afeti öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Bayav, şöyle konuştu:

"Tatbikat öncesi BEÜ Rektörlüğü'nde seminer düzenledik. Seminerde akademisyenler konuyla ilgili çalışmalarını anlattı. Akademisyenler bizi, kurum amirlerini ve öğrencileri bilgilendirdi. Daha sonra gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu hafta boyunca ilköğretim, ortaöğretim ve son olarak da üniversite öğrencilerine yönelik deprem ve yangın tatbikatı düzenledik. Ayrıca BEÜ bünyesinde Sivil Savunma Bölümü'de bulunuyor. Bu bölümdeki arkadaşların da tatbikata katılmalarını sağladık. İleride bu görevde çalışacakları zaman, afetlere hazırlıklı olmalarını istedik."

Reklam
Reklam

Muhabir: Yunus Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: