Üniversite öğrencilerinin projeleri girişimcilikte yarıştı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi öğrencilerinin projeleri girişimcilik yarışmasında yarıştı.AÜ Alanya İşletme Fakültesi ve...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi öğrencilerinin projeleri girişimcilik yarışmasında yarıştı.

AÜ Alanya İşletme Fakültesi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından, “2012 ödüllü girişimcilik yarışması” düzenlendi. ALTSO’da “Bazen düşünmek yetmez, yapmak gerekir” sloganıyla düzenlenen yarışmaya 8 üniversite öğrencisi başvurdu. Yarışmada jüri üyeliklerini Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, ALTSO Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin İnal, yarışma koordinatörü Doç. Dr. Kazım Develioğlu, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Hayriye Sadullahoğlu Argun ve ALTSO Genel Sekreteri Servet Ünlü yaptı.

Reklam
Reklam

Yarışmada AÜ Alanya İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Serkan Akın, ‘2.'nci el ev eşyası e-ticaret sitesi’ isimli projesiyle 1.’nci oldu. Aynı fakültenin Uluslararası Ticaret 2. sınıf öğrencisi İlker Bayraktar, ‘küçük bir sermaye ile 4 yıl içerisinde büyüme’ başlıklı Saanen keçisi yetiştiriciliği ile ilgili projesiyle 2.’nci oldu. 3.’ncülük ödülünü ise Uluslararası Ticaret 2. sınıf öğrencilerinden Fevzi Doğanay Demirtaş, ‘İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği’ projesiyle aldı. Yarışma da 1.’nciye bin 500, 2.’nciye bin, 3.’ncüye ise 500 lira para ödülü verilecek. Yarışmaya katılan diğer adaylara da mansiyon ödülü verileceği belirtildi.

Ödüller, 09-11 Mayıs tarihleri arasında A.Ü. Alanya Kampüsü’nde düzenlenecek ‘1. Uluslararası Alanya Gençlik Şenliği”nin açılışında verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: