Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Dersi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uluslar arası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nde okuyan 7 üniversite öğrencisi Sosyal...

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uluslar arası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nde okuyan 7 üniversite öğrencisi Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında şehit ailelerini ziyaret ediyor.

BÜ Uluslar arası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Buket Gökgöz, Elif Duman, Handan Pınar, Meltem Erdem, Özkan Eravcu, Veysel Yavuz, Halil Özbek, Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında, Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkan Yardımcısı Başkan Yardımcısı Gönül Avcı’ya çiçek ve teşekkür eden öğrenciler, Avcı ve dernek yöneticileri bir süre sohbet etti. Derneğin verdiği bilgiler çerçevesinde irtibat kurdukları şehit ailelerini de ziyaret eden öğrenciler, şehit ailelerine de çiçek ve çikolata hediye etti. Ders öğretmeni Öğretim Görevlisi Sibel Buzkan’ın önerileri ile ‘şehit Aileleri’ isimli sosyal projeyi hayata geçirdiklerini belirten öğrenciler, şehit yakınlarının yaşamlarını gözlemleme sorunlarını dinleme imkanı bulduklarını belirtti. Öğrenciler, “Son dönemlerdeki şehit haberleri ülke gündeminden düşmezken, biz bu şehitlerin ne yaptıklarını görmek, sorunlarını neler olduğunu dinlemek için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Ayrıca şehit ailelerinin yılda bir kez değil, sürekli kapısının çalınması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede bizde şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Bizleri de çocukları gibi gördüklerinden, çok sıcak karşılıyorlar, çok da duygulu anlar yaşıyoruz. Benzer ziyaretleri tüm arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

2 aileyi ziyaret eden öğrenciler, toplamda 5 aileyi ziyaret etmeyi planladıklarını belirtirken, ziyaretlerin tamamlanmasının ardından hazırlayacakları sunumu derste anlatacaklarını kaydetti. Ziyaretlerden fotoğraflar da çeken öğrenciler, tamamlanan projenin üniversite idaresine de gönderileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: