Üniversite Öğrencisi Hastanede Çocukları Eğlendirecek Proje Tasarladı

Görsel İletişim Tasarımı öğrencisi Yasemin Yalçınkaya, dönem ödevi olarak çocuk klinikleri için bir bekleme salonu...

Görsel İletişim Tasarımı öğrencisi Yasemin Yalçınkaya, dönem ödevi olarak çocuk klinikleri için bir bekleme salonu tasarladı. Projesini Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayata geçiren Yalçınkaya, “Çocuklar doktor korkusunu yensin istedim.” dedi.

Projesinin hayata geçmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçınkaya, “Bölümümü bitirme projemdi. Çocuk hastanesi ya da kliniklerinde bir oyun alanı olması gerektiğini düşündüm. Bundan yola çıkarak tasarladım. Projemde, çocukların doktorlarını beklerken hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlamak istedim. Bu amaçla bir oturma grubu ve onu destekleyici bir makine tasarladım. Çocuklar burada oyun oynarken aynı zamanda vücutlarını ve organlarının yerlerini de öğrenecek. Makinede bir insan çizimi, içinde organların yerlerini gösteren şekiller var. Çocuklar steteskopla o organların üzerine gidip dinlediklerinde doğal sesini de duyuyor. Bir anlamda hastaneleri, onlar için korkutucu ve sıkıcı yerler olmaktan kurtarmak istedim” şeklinde konuştu. Yalçınkaya, projesini hayata geçiren Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi yöneticilerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Yasemin Yalçınkaya’nın projesi, bir kokteylle hastalara ve hastane çalışanlarına tanıtıldı. Burada bir konuşma yapan Şifa Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Direktörü Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, “Yasemin Hanım’ın projesini büyük bir heyecanla karşıladık. Zaten çocuklara, onların sağlığına çok önem veren bir kurumuz. İnşaatı devam eden yeni hastane binamız bittiğinde çocuklar için bizim de böyle planlarımız var. İnşallah ileride bir binamızı sadece çocuklara ayıracağız, çünkü tıbbi hizmetlerden korkmamaları, sağlıkla ilgili frekanslarına girilerek ve oyun oynayarak eğitim verilmesi gerekiyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: