Üniversite Önünde Oturma Eylemi

YÖK'ün, Mardin Artuklu Üniversitesi'ne (MAÜ) Kürtçe öğretmeni yetiştirmek için verdiği 500 kişilik kontenjanı 250'ye düşürmesi nedeniyle bir grup öğrenci tarafından

YÖK'ün, Mardin Artuklu Üniversitesi'ne (MAÜ) Kürtçe öğretmeni yetiştirmek için verdiği 500 kişilik kontenjanı 250'ye düşürmesi nedeniyle bir grup öğrenci tarafından oturma eylemi düzenlendi.

MAÜ önünde toplanan grup adına açıklama yapan Sinan Bulakçı, çektikleri sıkıntılara çözüm bulunamadığını ve mağdur edildiklerini ileri sürdü.

Bulakçı, şöyle konuştu:

"Aramızda Mardin'e yerleşen, işlerini bırakıp gelen ve 4 bin liralık harç parasını karşılamak için kredi çeken arkadaşlarımız var. Sayamayacağımız dolu mağduriyetimiz var. Üniversite vermiş olduğu ilanda, formasyon talebinin karşılanacağını duyurmasına rağmen kıvrak bir manevrayla bundan vazgeçildi. Bu ilana güvenen öğrenciler, diğer üniversitelerin formasyon ilanlarına başvurmadı. Üniversite tarafından yürütülen sindirme politikalarına bir an evvel son verilmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu olayın arkasını bırakmayacağız. Hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Sincar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: