Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi bünyesinde, üniversite ile bağlantılı çalışmalarını sürdüren bir firma, otobüs ve otomobillerde engelli vatandaşlara yönelik çalışması ile engelleri kaldırdı.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi, ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde gerçekleştirilen sergide, üniversite sanayi işbirliği ile hayata geçen projeler sergileniyor.
Burada faaliyetini sürdüren Teknova Mühendislik Proje ve Danışmanlık firması tarafından engellilere yönelik tasarlanan sistem tanıtıldı.
Teknova Mühendislik Yöneticisi Makine Mühendisi Fahrettin Kurtuldu, protokol üyelerine projesini tanıttıktan sonra Cihan Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde, Teknova Mühendislik olarak faaliyet gösterdiklerini anlatan Kurtuldu, “2009’dan beri araç seri tadilat ve dönüşümü konusunda çalışıyoruz. Türkiye’de özellikle son dönemlerde engelli konusu gündemde. Bununla ilgili olarak Türkiye’de ilk defa Bursa firmaları ile birlikte 9 ve 12 metrelik otobüslere engelli dönüşümü yaptık. Bu otobüslerin engelli dönüşümleri gerçekleştirilerek, seri tadilat projeleri yapıldı. Aksam tip onayları hazırlanarak test araçları hazırlanıp, testleri yapıldıktan sonra belgelendirme faaliyetleri firmamızca yapıldı.” dedi.
Bu işin bir adım daha ileri götürülerek, otomobillerde de dönüşüm işlemlerinin başlatıldığına işaret eden Fahrettin Kurtuldu, şunları söyledi: “Bir sosyal sorumluluk projesi ve hayırlı bir iş olduğu için otomobillerde de dönüşüm işlemleri başladı. Bununla ilgili bir otomobil tipi aracın da engelli dönüşümü gerçekleştirildi. Bacakları çalışmayan bir engelli vatandaşın bu aracı iterek frene basması ve çekerek gaza basması şeklinde bir sistem araç üzerine monte edildi. Bunun projeleri yapılarak araç şu anda yollarda yürümekte.”
Ayrıca, yurt dışından üretilemeyecek kapasitede olan teknolojik ürünlerin Türkiye’de üretimini sağlamayı hedeflediklerini anlatan Kurtuldu, bu işleme bayilik anlaşmaları ile başladıklarını söyledi. Makine Mühendisi Kurtuldu, bunun hayata geçmesi halinde bu alanda yerli üretime geçiş sağlanıp, daha ucuza yerli ürün ile dışa bağımlılığın azalacağını söyledi. Kurtuldu, ULUTEK bünyesinde üniversite hocalarından teknik ve teknolojik destek alarak bu işlemleri yürüttüklerini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz