Üniversite-sanayi İşbirliği Örneği

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) arasında yapılan üniversite-sanayi işbirliği projesi...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) arasında yapılan üniversite-sanayi işbirliği projesi tamamlandı.

Karabük Üniversitesi ve KARDEMİR arasında yürütülen, KARDEMİR, TÜBİTAK, TEYDEB ortaklığında “Ray Profil Haddahanesi Tav Fırınında Yakıt Optimizasyonu Yapmak, Atık Isıdan Maksimum Yararlanmak Amacıyla Yeni Bir Reküperatör ile Ekonomizer Tasarımı ve Sisteme Entegrasyonunun Yapılması” projesi tamamlandı. KARDEMİR Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kapanış toplantısına; KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, KARDEMİR yöneticileri ve üniversite hocaları katıldı. Toplantının açılışında proje hakkında slayt eşliğinde bilgiler verilirken, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, çalışmaların bununla sınırlı olmadığını söyledi. Mühendislerinden şuanda 40’a yakının üniversitede mastır yaptığını belirten Demirel, “Yeni başlamış bir olay değil, bu çalışmalar bunlarla sınırlı değil, Karabük’ün iki tane önemli kuruşlu var, başta üniversitemiz ondan sonra KARDEMİR. Bu iki kuruluş bir araya geldiğinde dayanıştığında burada gördüğünüz daha sayılamayacak kadar yan etkileri yararları olan birliktelik ve önemli işler ortaya çıkıyor. Biz KARDEMİR olarak bu işleri kendimizi bir yere kadar yapabiliriz, ama bizim fabrikamıza bu şekilde kıymetli hocalarımızın her gün girip çıkması her fabrikaya nasip olmaz. Üniversite içinde elinin altında 3 milyon tonluk bir fabrika ve devasa bir laboratuar, her üniversiteye nasip olmaz. İki tarafında yararına olan bir olaydır. Bu yıllarca devam edecektir. Kapımız size sonuna kadar açıktır. Biz sonuna kadar kalbimizi açmıştık, hepimi bu ülkenin çocuklarıyız. Şuana kadar bunu yapmaya çalıştık. Bizim fabrikamız parlayan bir yıldız, onun da parlamasını sağlayan bilimsel gerçek Karabük Üniversitesi’dir. Defteri kitabı kenara atarak mühendislik yapmak mümkün değil. Bir ayağımızın üniversitede olması gerekiyor. Şuanda mühendislerimizden 40’a yakın arkadaşımız üniversitede mastır yapıyor. Bizim kişi başı eğitimlerimiz 4 saatti bu rakamı 50’nin üzerine çıkardık. Bu sene ki hedef 60 saattir. Yeni bina yapıyoruz, yaptığımız binanın içinde 500 kişilik konferans salonu var, içinde çeşitli eğitimler verilecek. Karabük’ün üç sene içerisinde 3 milyon tona çıkmasıyla kendini gösterdi. Geçen sene 1.5 milyon tona çıktı, yüksek fırınımız bitiyor, bittiği zaman 3 milyon tona çıkacak. KBÜ Türkiye’nin en iyi üniversitelerin yakalayamayacağı şanslara sahip” dedi.

Reklam
Reklam

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal da, “KBÜ kurulalı 6 yıl olmasına rağmen, bugün bir başarıyı kutlamak ve bu başarıyı örnek olarak başkalarına göstermek için toplanmak olmaktan memnunuz. KBÜ kurulalı 6 yıl oldu ama Karabük Üniversitesi’nin en büyük şansı Karabük’te kurulması ve Karabüklünün gönlünde kurulması yatıyor. KBÜ 6 yıl önce kuruldu ama Türkiye’nin imarına, sanayileşmesine en büyük katkıyı vermiş olan KARDEMİR’in bulunduğu şehirde kuruldu. 76 yıllık tecrübeyi Karabük Üniversitesi kullanma imkanını yakalamış oldu. Karabük Üniversitesi 6 yıl içerisinde çok büyük gelişme gösterdi. Bu gelişmemiz ülkemiz nezdinde takip edilmiyor ve dünya nezdinde takip ediliyor. Dünyanın en iyi üniversitesi Karabük Üniversitesi seçilirken, ben de yılın en iyi rektörü seçilme fırsatı yakaladım. Bu arada en büyük teşekkürü Karabük’e KARDEMİR çalışanlarına işçilerine teşekkür etmek istiyorum. Bizi bu başarıya götüre buradaki yapılaşma. Burada yapmış olduğumuz çalışmalar sadece Karabük Üniversitesi ve KARDEMİR’i bağlamıyor, burada elde etmiş olduğumuz kazanımlar ülkemizin dev kuruluşlarında da uygulanıyor. Çocuklarımız bugünlerde üniversite tercihlerini yapmaya çalışıyorlar ve diğer şehirlerde hep üniversite sanayi işbirliğinden bahsedilir, onların anlattıkları teoride kalıyor, Karabük Üniversitesi, KARDEMİR ve diğer müesseseler arasında yapılan sanayi- üniversite işbirliği örnek olduğuna inanıyorum, üniversite tercihlerini gerçekçi şekilde yapacaklarına inanıyorum ve buraya davet ediyorum. 6 yıllık üniversitesinin laboratuarları 76 yıllık tecrübesiyle hizmetlerinde olacaktır. Bu başarıyı bize yakalatan yakalanmasına vesile olan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından projenin uygulandığı saha yerlerinde inceleme yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: