Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) "Ekonominin İhtiyaç Duyduğu Bilginin Üretilmesinde Üniversite-Sanayi İşbirliği ve KOSGEB'in Rolü" başlıklı konferans düzenlendi.
Ekonominin ihtiyaç duyduğu bilginin üretilmesinde üniversite-sanayi işbirliği ve KOSGEB'in rolü OMÜ ve KOSGEB işbirliği çerçevesinde düzenlenen, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz tarafından hazırlanan, "Ekonominin İhtiyaç Duyduğu Bilginin Üretilmesinde Üniversite-Sanayi İşbirliği ve KOSGEB'in Rolü" konulu konferans, İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Konferansa Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını, İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nurettin Öztürk yaptı. Öztürk, "Türkiye'de girişimcilik eğitimi alma oranı yüzde 2.5'tur. Girişimcilik eğitimlerinin amacı bu oranı yükseltmeye yöneliktir" dedi.
Açılış konuşmasının ardından Hüseyin Tüysüz, "Dünya çok hızlı değişiyor. Bu nedenle birçok ülkede talepler ve beklentiler artıyor. Bizim ülkemizde her geçen gün büyüyor ve değişiyor. Ülke olarak girişimcilik eğitimlerinde çok gerilerdeyiz. KOSGEB, 90'larda başlayan girişimcilik eğitimlerini kendine misyon edinmiştir. KOBİ'lerin talep ve beklentileri değiştikçe biz de değişiyor, KOBİ'lerimize talep ve beklentilerini karşılayacakları seçenekler sunuyoruz. Girişimcilerimizin yüzde 42'sini kadınlar oluşturmaktadır. Ayrıca girişimcilerimizin önemli bir miktarı kendi işletmesini kurmuş olup yine bu girişimcilerin yüzde 48'ini kadınlar oluşturmaktadır. Ülke olarak, AR-GE ve inovasyon politikası çerçevesinde gelişen bir zihniyete ihtiyacımız var. Üniversite öğrencilerimiz bu zihniyete sahip olarak ilerliyorlar. Bunların yanında kurum olarak 'Ödüllü İş Planı Yarışması' düzenledik. Bu proje için OMÜ ile protokol imzalayalım ve bu eğitimi alan öğrencilerimizi bu yarışmaya dahil edelim" diye konuştu.
Destek programları hakkında da bilgi veren Hüseyin Tüysüz konuşmasının sonunda, "Umuyorum girişimci zihniyete sahip bireyler olursunuz. İş planınızı hazırlarken motivasyon kaynağınızı iyi belirleyin. Sizden kendi fikirlerinizle iş planınızı hazırlayıp, kurumumuza sunmanızı rica ediyorum. Bu iradeyi gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Konferansın ardından, KOSGEB tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Eğitimi'ne katılmış olan öğrenciler için sertifika töreni yapıldı. Öğrenciler sertifikalarını; Rektör Prof. Dr. Akan, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'den aldılar.
Etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel ve Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya, İktisat Fakültesi bahçesine gül diktiler.
Etkinlik, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilen ikramla son buldu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz