Üniversite-sanayici işbirliği gelişiyor

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Üniversite Vakfı için ADSİAD’dan destek istedi

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ile Genel Sekreter Osman Arık, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez’i ziyaret etti. ADSİAD Başkan Vekili ve ADSİAD Akademi Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Erel, Genel Sekreter A.Kenan Akçay, Sayman Oktay Özbiçer ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Dernek İçi İletişim ve Dernek Merkezi Çalışma Grubu Başkanı Selahiddin Nas’ın da hazır bulunduğu görüşmede üniversitelerin kent için önemine dikkat çekildi.

Rektör Ersoy, üniversitenin Eylül ayında öğretim üyesi ilanına çıkacağını, üniversite bünyesinde sanayi müzesi kuracaklarını belirttiği konuşmasında Üniversite Vakfı kurulması için kolları sıvadıklarını söyledi. Adana’nın tüm renklerini bünyesinde barındıracak vakıf ile farklı felsefe, düşünce ve yapıdaki kent dinamiklerini bir araya getirmek istediklerini belirten Ersoy, vakıf yönetimini de yine Adanalılar’a bıracaklarını kaydetti. Üniversite Vakfı konusunda sanayici ve iş adamlarından destek beklediklerini ifade eden Ersoy, “İlgili sektörlerle entegre olmak ve Adanalılık bilincini geliştirmek istiyoruz. Adana’nın dinamikleri arasında köprü olmak için yola çıktık” dedi.

Reklam
Reklam

“ÜNİVERSİTER KENTLİDEN KOPUK OLMAMALI”

ADSİAD Başkanı Sönmez ise Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne destek vermekle birlikte üniversiteden destek almaya da talip olduklarını vurguladı. Adana’daki üniversitelerle Adanalılar’ın birleşmesinin önemine işaret eden Sönmez, “Üniversiteler kentten ve kentliden kopuk olmamalıdır. Kent insanı da üniversitelerimizin bir zenginlik olduğunun bilinciyle hareket etmelidir” diye konuştu.

Yeni üniversitenin günün koşullarına göre ihtiyaç olan yeni fakülteler açmasının önemine işaret eden Sönmez, “Böyle olursa kentimiz ve ülkemiz için büyük kazanç sağlanır. Çukurova Üniversitesi ile Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kent dinamiklerini harekete geçirebileceğine inanıyoruz. ADSİAD eğitime özel önem vermekle birlikte katkı da sunmaktadır. Çukurova Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi ile yaptığımız ortak çalışmalarda olduğu gibi Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile de işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: