"Üniversite tamam, sıra kampüste"

ÇORUM (İHA) - AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, milletvekili seçilirken verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Çorum Bürosu'nu ziyaret eden Murat Yıldırım, İHA Çorum Temsilcisi Bülent Özkaleli'ye çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Çorum'da yaptıkları ve yapacakları icraatlara değinen Murat Yıldırım, Çorum'un Cumhuriyet döneminde aldığı yatırımlar kadar yatırımı AK Parti döneminde aldığını ifade etti. Seçimin hemen ardından Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Çorum'a yapılması gereken icraatları anlatan broşürdeki tüm isteklerin teker teker yerine getirildiğini belirten Murat Yıldırım, Çorum'un sanayisi açısından çok önemli olan ve yıllardır Çorum'un gönlüne taht kurmuş ancak bir türlü açılamayan Çorum Hitit Üniversitesi'ni yeni yıl hediyesi olarak vatandaşlara sunduklarını belirtti. Yıldırım, "Çorum Üniversitesi nihayet kuruldu. Allah'a şükürler olsun ki, Üniversiteyi kurmak bize nasip oldu. Vatandaşlarımıza Çorum Hitit Üniversitesi hayırlı olsun. Kurulan Üniversiteler arasında en çok kadrosu olan Çorum'dur. Kurulan üniversite ile birlikte açılacak fakültelerle Çorum'un çehresinin kısa bir sürede değişeceği herkes tarafından görülecektir. Çorum'a tıp fakültesi kurularak, sağlık alanında da, eksikliklerini kısa sürede gidermiş olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Çorum'a getirilmesi düşünülen en büyük yatırımlar arasında yer alan demiryolu projesinin olduğunu anlatan Milletvekili Yıldırım, "Şu anda çok büyük bir ekonomik yük olacak olan demiryolu projesi Çorum için çok önemlidir. Çorum'da hem insanların taşınması hem de yük taşınması konusunda demiryolu olmazsa olmazlar arasındadır.

Demiryolu projesi için Çerikli, Sungurlu ve Çorum hattı yapılması düşünülüyor ve fizibilite çalışmaları sürüyor. İnşallah, er yada geç bu projeyi hayata geçirmek için çalışacağız" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTEYLE ÇORUM HER ALANDA ATILIMA GEÇECEK"
Çorum Hitit Üniversitesi'nin İlahiyat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi ve son olarak da Tıp Fakültesi'nin kurulmasıyla büyük bir üniversite haline geldiğini belirten Murat Yıldırım, "Üniversitenin kurulmasıyla birlikte Çorum her alanda atılama geçecek. 50 bin dönümlük kampus ile Çorum'un tüm illere örnek bir üniversite olacaktır. Çorum sanayi, sağlık ve tarım alanında da üniversite sayesinde kalkınacaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Çorum-Amasya-Yozgat üçgeninin turizm gezi güzergahı olarak belirlenerek bir Galatya bölgesi haline getirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Yıldırım, Çorum'un tarihi ve kültürel alanda bir turizm merkezi olduğu kaydetti. Murat Yıldırım, "Hitit Uygarlığı'nın kalıntılarını topraklarında barındıran Çorum'a turist akını sağlamak için çalışıyoruz. Çorum her yönüyle bir kültür ve tarih kentidir. Bu önemli merkezi tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, milletvekili seçilmeden önce verilen sözlerin tamamını tuttuklarını belirterek, "Biz halkımıza ne söz verdiysek tamamını yaptık.

Üniversite, Çorum'un teşvik kapsamına alınması, TOKİ'nin ucuz konut yapması, doğalgazın getirilmesi gibi birçok önemli projeleri birer birer yerine getirerek vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğu içindeyiz" diye konuştu.

Hayata geçirmeyi düşündükleri projelerin ise tamamlanması için sürekli takip ettiklerini anlatan Murat Yıldırım, "2007 yılında Çorum'da söylediğimiz her projenin hayata geçirildiğini bütün vatandaşlarımız görecek" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam