Üniversite yeni döneme BursaRay ile giriyor

Bursa'da, şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla yapımı süren BursaRay Görükle hattının Yüzüncü Yıl, Batıkent ve...

Bursa'da, şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla yapımı süren BursaRay Görükle hattının Yüzüncü Yıl, Batıkent ve Üniversite istasyonlarında çalışmalar son aşamaya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yolculu seferlere eylül ayında başlamayı hedeflediklerini belirterek, öğrencilerin yeni dönemde üniversiteye BursaRay ile gelebileceklerini söyledi.
Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması amacıyla raylı sistem yatırımlarına bu dönemde hız veren Büyükşehir Belediyesi, aralık ayında yolculu seferlere açılan Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce istasyonlarının ardından üniversite hattının Yüzüncü Yıl, Batıkent ve Üniversite istasyonlarında da çalışmaları son aşamaya getirdi. Üniversite istasyonunda devam eden çalışmaları Rektör Prof.Dr. Kamil Dilek ile birlikte inceleyen Başkan Altepe, temmuz ayında test sürüşlerine başlanacağını söyledi.
Üniversiteye ulaşımın sadece öğrenciler için değil Tıp Fakültesi Hastanesi nedeniyle bölgeye gelen vatandaşlar için de büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Altepe, ulaşım konusunda yapılacak çalışmaların raylı sistemle de sınırlı olmadığını kaydetti. Üniversite içi bağlantı yolları ve tünel geçişleri gibi bir dizi çalışmaların da startını verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, “BursaRay'la bağlantı yolları ve kampüs içi otopark düzenlemeleri gibi yapılacak işleri yerinde inceliyoruz. İnşaatı devam eden üç istasyonda fiziki gerçekleşme büyük ölçüde tamamlandı. Temmuz ayında test sürüşlerine başlamayı hedefliyoruz. Eylül ayında da yolculu seferleri başlatacağız. Yani yeni dönemde öğrencilerimiz üniversiteye konforlu bir şekilde ulaşabilecekler.” diye konuştu.
BursaRay’ı sadece ulaşım projesi olarak görmediklerini dile getiren Rektör Prof.Dr. Kamil Dilek ise hastane nedeniyle her gün yüzlerce aracın kampüs alanına girdiğini hatırlattı. BursaRay’ın devreye girmesiyle
kampüs alanına giriş çıkışların kontrol altına alınacağını hatırlatan Prof.Dr. Dilek, “Böylelikle güvenliğin sağlanması da kolaylaşmış olacak. Bunun yanında kampüs içi bağlantı yolları, otopark ve çevre düzenlemelerini hayata geçirecek olan başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz