Üniversitede Obezite Testi

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesince Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Merkez...

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesince Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Merkez Kampüste 20-24 Mayıs 2013 tarihlerinde boy, kilo, tansiyon ölçümleri, Astım ve KOAH Hastalıklarının tespiti için Karbonmonoksit testi ve Solunum Fonksiyon testi yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan’ın da ziyaret ettiği standa Üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi gösterildi. “Halkın sağlığı adına Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin her noktasında biz varız, halkı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuşan Ceyhan, boy, kilo ve tansiyon ölçümlerini yaptırdı.

Reklam
Reklam

Sağlık personeli tarafından standı ziyaret eden öğrencilerin boy-kilo ölçümleri, tansiyon, beden kitle indeksi ölçüm çarkları ile değerlendirip, bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Solunum fonksiyon testi ve korbonmonoksit testi yapıldı. Ölçümler sonucu riskli görülenler Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniğine, Obez çıkanlar Endokrinoloji polikliniğine ve Diyetisyen’e yönlendirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: