Üniversitede okuyan çocuğu olan ev hanımlarına iş imkanı sağlanacak

Samsun’un Canik Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, ev hanımları için 'Eğitim Anneleri Projesi' hazırladı. Bir...

Samsun’un Canik Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, ev hanımları için 'Eğitim Anneleri Projesi' hazırladı. Bir süre önce ev hanımlarının sorunlarını mercek altına alan meclis, projeyle ev hanımlarına yeni iş alanları oluşturacak.
Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınlara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Projelendirilip hayata geçirilen çalışmalar ilçede kısa sürede farkındalık meydana getirirken, her geçen gün yeni bir proje uygulamaya giriyor. Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi, bu kez de iş ve aş bekleyen kadınlar için yeni bir proje hazırladı. 'Eğitim Anneleri' adını verdikleri yeni bir projeyle kadınlara yeni iş ve aş kapıları aralanacak. Ev kadınlarını üretime ve aile bütçelerine katkı sağlamaya teşvik edecek projeyle, belirli bir eğitimden geçirilerek istihdam edilecek kadınlar, aynı zamanda üniversite eğitimi alan çocuklarına maddi destekte bulunacak.
Proje değerlendirme toplantısında konuşan Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçaslan, 'Eğitim Anneleri Projesi' hakkında bilgi verdi. Projenin lisans eğitimi gören çocuk sahibi annelerin öncelikle çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabilmeleri ve aile bütçelerine katkıda bulunabileceklerini amaçladığını ifade eden Kılıçarslan, “Bu projeyle belirli alanlarda yeteneği olan ve bu yeteneğini kısa bir eğitimle geliştirecek kadınlar, belirli iş kollarında istihdam edilerek iş başı yaptırılacak. Bu projeyi zamanla geliştirerek daha geniş alanlara yayacağız." ifadelerini kullandı.
Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Yeşim Kıyıcı'ya toplantıda doğum günü sürprizi yaptı. Kıyıcı'nın doğum gününü kutlayan meclis üyeleri, pasta kesti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz