Üniversitede twitter isyanı

Üniversitede çalışan bir öğretim görevlisinin, yüzlerce kişiyi etiketleyen bir tweet atması ortalığı karıştırdı. ...

Marmara Üniversitesi’nde bir öğretim görevlisi, Marmara İletişim Haber Ajansı’nın (MİHA) kapatılacağını iddia ederek, yüzlerce kişiyi twitter’da etiketleyince, büyük bir skandala imza attı.
Geçtiğimiz gün ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand’a ait olduğu iddia edilen bir Twitter mesajında “MİHA kapanıyor, sahip çıkalım, göz yummayalım” yazdığı internet sitelerinde haber konusu oldu.
Ancak daha sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Yusuf Devran bu haberi yalanladı. Toplumsalhafiza sitesinde yer alan habere göre; Devran, MİHA’nın kapanmadığını, aksine büyüyerek daha kapsamlı bir yapıya dönüştürüldüğünü belirterek, söz konusu haberlere tepki gösterdi.
**Dekan haberleri yalanladı**
İddiaya göre okulda görev yapan bir profesörün öncülüğünde hareket eden MİHA öğrencileri , Cumhurbaşkanı Gül’den ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand’a kadar herkesi etiketleyerek "@....... Marmara İletişim'in Haber Ajansı, öğrenci harikasıMİHA kapatılıyor. Sahip çıkalım, gözyummayalım...facebook.com/event.php?eid=..." şeklinde tweet’ler atmaya başladılar.
Fakat okulun Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran MİHA’nın kapanmadığını, daha da büyüyerek yoluna devam edeceğini belirterek haberleri yalanladı.
MİHA’nın kapanmayacağı anlaşılınca, bu kez kandırıldıklarını düşünen öğrenciler sosyal paylaşım sitelerinde isyan ettiler. Öğrenciler, kendilerini yönlendiren hocalarına twitter aracılığıyla “Kapanmayan ajans için kapanıyor diye yaygara koparmak, bu sonuçlara yol açar” şeklinde sitemde bulundular.