Üniversiteden Sarıçam’a Peyzaj Desteği

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Sarıçam ilçesi Osmangazi Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının içinde...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Sarıçam ilçesi Osmangazi Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının içinde bulunan yeşil alanda proje çalışması başlattı.

ÇÜ Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencilerinin saha uygulama programı kapsamında Prof. Dr. Faruk Altunkasa ve Yrd. Doç. Dr. Cengiz Uslu, iki asistan ve 30 öğrencinin görev alacağı projenin uygulama alanında inceleme yapıldı. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’nin görevlendirdiği şehir plancısı Erdoğan Haluk Altan, öğrencilere proje çalışması yapılacak alanla ilgili bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Faruk Altunkasa, 14 haftalık süre içinde 70 dönüm arazi üzerinde eğlence, dinlenme, kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılacağı açık ve yeşil alanları projelendireceklerini söyledi. Bu projeyi 30 ayrı öğrencinin kendi açısından projelendirerek uygulama alanında tecrübe ve deneyim kazanacaklarını belirten Prof. Dr. Altunkasa, “Çalışma sonunda belediye uygulama alanında hazır bir proje edinecek. Beğendiği bir projeyi ileriki aşamalarda alanda uygulayabilecek.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: