Üniversiteler Arasındaki Kampus Alanı Tartışması

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversitelerine tahsis edilen alanda yapılmak...

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversitelerine tahsis edilen alanda yapılmak istenen sondaj çalışması sırasında, Çukurova Üniversitesi yönetimi, öğretim elemanları ve sahaya zorla getirilen öğrenciler tarafından yapılan engelleme girişimine polisin müdahalesiyle yaşananlardan üzüntü duyduklarını ve yaşananlara Çukurova Üniversitesi yönetiminin uzlaşmacı tutuma yanaşmamasının neden olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, yaptığı açıklamada, Adana'ya kurulacak olan yeni devlet üniversitesine tahsis edilen arazide yapılacak sondaj çalışması öncesi, devletin resmi dili olan yazışma ve diyalog yöntemiyle Çukurova Üniversitesi yönetimine yapılan hiçbir girişimden sonuç alamadıklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Ersoy, "Yaşananlar üzüntü verici. Biz Adana'ya kurulacak olan yeni üniversiteyi 2013 yılı yatırım planı içerisine aldırmak için çaba sarf ederken, başka bir taraf uzlaşmacı mantıktan uzak davranıyor" dedi.

Reklam
Reklam

2013 Yılın yatırım planına yetiştirilmek üzere yapılacak olan bir dizi çalışmanın içerisinde olan zemin etüdü çalışmaları için ÇÜ yönetimi ile işbirliği yaparak, ağaçlara ve çalışmalara zarar vermeden süreci tamamlamak istediklerinin altını çizen Prof. Dr. Adem Ersoy, "Ağaçlara bir zarar verilmeyeceğini ve bu konuda gerekirse protokol yapmaya hazır olduğumuzu söylememize rağmen, portakal bahçesini sökmeye gidiyormuşuz gibi kamuoyu oluşturarak süreç maalesef bu noktaya taşınmıştır. Diyalog çabamıza yanıt verilmemiştir" ifadelerini kullandı.

PORTAKAL AĞAÇLARI OLDUĞU ALANA YAPILAŞMA YOK

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, kendilerine tahsis edilen alanın en fazla yüzde 10 oranında ağaçlardan oluştuğunu ve bu alanın korunacağını, botanik bahçesi olarak bırakılacağını ve geliştirileceğini, Çukurova Üniversitesi'nin bu alanda araştırmalarını sürdürebileceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Ersoy, "Hala aynı noktadayız. Zemin etüdü yapmak yasal zorunluluk olan bir iş, ağaçları sökmek ise başka bir iş. Biz protokol yapmaya hazırız. Ancak amacımız dışında bir maksatla bizi kamuoyuna lanse etme girişimlerini doğru bulmuyoruz. Üniversitemize tahsis edilen arazinin en fazla yüzde 10'u portakal ağaçlarından oluşuyor. Portakal ağaçlarının olduğu alanda yapılaşma yok" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Adem Ersoy, bir arazinin üniversiteye tahsis edilmesi ve yatırım planına alınabilmesi için iki önemli şart arandığını, bunlarının birisinin arazinin Hazine'ye ait olması ve diğerinin de altyapısının uygun olması ölçüleri olduğunu kaydetti. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun bu konuda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söyleyen Rektör Ersoy, "Adana'da tahsise ve yatırım almaya uygun başka bir Hazine arazisi bulunamamıştır. Sayın Akınoğlu'nun başka alanlar gösterildiği ancak bizim kabul etmediğimiz yönündeki açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: