Üniversiteler masaya yatırılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Kasım ayında, sınav sisteminden üniversitelerde eğitim-öğretime kadar her konunun inceleneceği uluslararası bir toplantı yapacaklarını ve bu toplantıda "üniversitelerin fotoğrafını çekeceklerini" belirtti.

Teziç, "Bu fotoğraf duvara asmak için değil. Ondan sonra nasıl adım atılacağının, Türk yükseköğretiminin yasal düzenlemesinin çerçevesini oluşturur" dedi.

Prof. Dr. Erdoğan Teziç, gazetecilere yaptığı açıklamada yükseköğretimin gündeminde iki önemli toplantı olduğunu kaydederek, bunlardan birinin 2005 Kasım ayında, diğerinin de 2006 Şubat ayında gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Kasım ayında gerçekleştirilecek toplantının uluslararası olacağını ifaden eden Teziç, toplantıya ABD ve Avrupa'daki üniversitelerden 12 akademisyenin katılacağını söyledi.

Toplantıda, "üniversitelerin dününün, bugününün ve geleceğinin" ele alınacağını vurgulayan Teziç, ayrıca üniversitelerin dünya üniversiteleriyle de karşılaştırılacağını ifade etti.