Üniversitelerde Harçların Kaldırılması

Ankara Milli Türk Talebe Birliği Başkan Vekili Şükrü Macun, üniversitelerde harçların kaldırılmasının, ikinci öğretimde okuyan öğrencileri de kapsayacak şekilde düzenlenmesini

Ankara Milli Türk Talebe Birliği Başkan Vekili Şükrü Macun, üniversitelerde harçların kaldırılmasının, ikinci öğretimde okuyan öğrencileri de kapsayacak şekilde düzenlenmesini istediklerini belirtti.

Şükrü Macun, Güvenpark'ta yaptığı açıklamada, üniversitelerin birinci öğretimleri ve açık öğretim fakültelerinde okul harçlarının kaldırıldığını hatırlatarak, "Üniversite harçları konusunda, ikinci öğretimde okuyan öğrenciler bin 500 ile 2 bin lirayı bulan harç ücretleri ödemektedir. Dolayısıyla ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin, büyük bir mağduriyeti söz konusudur" dedi.

Reklam
Reklam

Macun, düzenlemenin, ikinci öğretim öğrencilerinin de dahil edilmesiyle hedefine ulaşacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim isteğimiz, ikinci öğretim harçlarının da tamamen kaldırılmasıdır.Ancak ikinci öğretim harçlarını bu yıl tamamen kaldırmak mümkün değilse bile en azından ciddi bir indirim yapılmasını talep ediyoruz."

Muhabir: İlkay Güder

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz