'Üniversitelerin Çatışma Ortamı Haline Getirilmesine Izin Vermeyeceğiz'

İçişleri Bakanı Muammer Güler, üniversitelerde son günlerde tırmandırılan öğrenci olaylarında toplam 261 öğrencinin gözaltına alındığını,...

İçişleri Bakanı Muammer Güler, üniversitelerde son günlerde tırmandırılan öğrenci olaylarında toplam 261 öğrencinin gözaltına alındığını, 13 öğrencinin ise tutuklandığını söyledi. Bilim yuvalarının çatışma ortamı haline getirilmesine asla izin vermeyeceklerini dile getiren Güler, polisin birtakım gruplara yanlı davrandığı iddialarını ise net bir ifade ile yalanladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, TBMM’de kabul edilen ‘Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi. Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen basın toplantısında Güler’e gündemde yer alan bazı konular soruldu. Üniversitelerde yaşanan öğrenci olaylarını değerlendiren Güler, “2013 yılında 2012 yılına nazaran öğrenci olaylarında bir hareketlenme gözleniyor. Bunun sebepleri arasında belki çözüm sürecinin algılanmasına yönelik konular, kutlama günleri, anma günleri, belirli günlerde bazı grupların bunları üstlenmesi ve yorumlayış biçimleri, üniversitelerde karşıt görüşlü grupları legal, illegal veya marjinal, illegal örgütlerin amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren kuruluşların platformların faaliyetlerini gözlemliyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şuana kadar 35 ilde öğrenci olayları yaşandığını anlatan Güler, “Bu olayların ağırlıklı olanı 5 ildir. Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır gibi. Yaklaşık bugüne kadar 109 eylem gerçekleşti. Bununla ilgili 261 öğrenci gözaltına alındı. Bunların 13’ü tutuklandı. Çeşitli şekillerde 27 öğrencinin de tutuklandığını tespit etmiş olduk. Bunlarla ilgili olarak bir kuru sıkı tabanca, dört el yapımı patlayıcı, birçok bıçak sopa ele geçirildi.” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin çatışma ortamı haline getirilmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Güler, “Üniversite gibi bilim yuvalarının çatışma ortamı haline getirilmesine asla izin verilmesi mümkün değildir. Bir sevindirici olayı söylemek istiyorum. Türkiye’de 170 üniversite var. Bu üniversitelerde 4 milyon 112 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu olaylara karışan öğrenci sayısı da 2 bin 500 bilemediniz, 3 bin kişi. Belli gruplar bu olayları maalesef tırmandırmaya çalışmaktadır. Rektörlüklerin izinleri doğrultusunda polisimiz her türlü önlemi almaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Polisin bir üniversitede bazı gruplara yanlı davrandığı iddialarını da yalanlayan Güler, “Dicle Üniversitesi’nde meydana gelen olaylarla ilgili polisin bir grubu koruduğu yönündeki iddialar külliyen gerçeği yansıtmamaktadır. Orada hakimiyeti sağlamak isteyen grupların çekişmeleri söz konusudur. Polis kimden, nereden, hangi bölgeden, hangi zamanda gelirse gelsin şiddete yönelik hareketleri önlemekle mükelleftir.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz