Üniversitelerin genelgeye tepkileri

Ankara (AA)- Anayasanın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişiklik ve konuya ilişkin YÖK genelgesinin gönderilmesinin ardından, bazı üniversiteler eski uygulamanın sürdürüleceğini açıkladı.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz yaptığı açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun tekrar toplandığını hatırlatarak, "Bu genelgede kılık kıyafet yönünde açıklama bulunmamaktadır. Yeni bir genelge gelinceye kadar öğrenciler derslere başı açık olarak girmeye devam edecek" dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay da anayasada yapılan değişikliklerin baş örtüsüyle üniversiteye girilebilmesi için yeterli olmadığını savunarak, "Anayasa, kanunlar ne derse onu yaparız. Anayasa Mahkemesi kararları ortada. Bunu uygulamamamız mümkün değil. YÖK Başkanı istedi diye Anayasa Mahkemesi kararlarını çiğneyemeyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren ise üniversitelerde baş örtüsünün serbest olabilmesi için ilgili yasanın ek 17. maddesinde değişiklik yapılması gerektiğini belirtti.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, Umuttepe Yerleşkesi girişine eski uygulamanın devam edeceği yönünde duyuru astı.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ise YÖK'ün kendilerine gönderdiği yazıya göre uygulama yaptıklarını, öğrencilerin üniversiteye başörtüsü ile girebileceklerini belirtti.