Üniversiteli Enes'in Cinayet Sanığı 3 Yıl Sonra Yakalandı

Nedim KOVAN/ ORDU, Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 1'inci sınıf öğrencisi Enes Çelenk, 4 yıl önce Altınordu İlçesi Bahçelievler Mahallesi Tayfun

Nedim KOVAN/ ORDU, Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 1'inci sınıf öğrencisi Enes Çelenk, 4 yıl önce Altınordu İlçesi Bahçelievler Mahallesi Tayfun Gürsoy Parkı'nda arkadaşları ile oturduğu esnada kız meselesi yüzünden kendisiyle tartışan 25 yaşındaki Ümit Can Yılmaz, 24 yaşındaki Tayfun Kılıç, 22 yaşındaki Okan Aksu, 23 yaşındaki Niyazi Aktaş ve Okan Aksu tarafından dövüldü. Başına ve vücuduna aldığı darbeler sonucu Enes Çelenk kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayın ardından 5 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Ümit Can Yılmaz, Tayfun Kılıç, Niyazi Aktaş ve Emre Kotan tutuklanırken Okan Aksu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
3 yıl Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklardan Ümit Can Yılmaz, müebbet, Tayfun Kılıç, Emre Kotan ve tutuksuz sanık Okan Aksu ise 25'er yıl hapis cezası alırken, olayın olduğu sırada 17 yaşında olan Niyazi A. ise 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
25 yıl hapis cezası alan ve 3 yıldır hakkında yakalama kararı olan Okan Aksu'nun yurtdışında olduğu, bir süre önce Ordu'ya döndüğü bilgisini alan polis, Altınordu İlçesi'ndeki evine baskın düzenledi. Evde yakalanarak gözaltına alınan Okan Aksu, cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: