Üniversiteli Gençler “madde Bağımlılığına Hayır” Dedi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak...

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve madde bağımlılığını önlemek amacıyla hayata geçirilen “Hayat Işığı” projesi kapsamında üniversiteli gençler yürüyüş yaparak “madde bağımlılığına hayır” dedi.

Hitit Üniversitesi’nin de destek verdiği proje kapsamında ilk olarak “Sende Madde Bağımlılığına Hayır De” sloganı adı altında basketbol turnuvasının final maçı oynandı.

Atatürk Spor Salonu’ndaki müsabakayı Vali Sabri Başköy, İl Garnizon ve Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Hakan Saraç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ve öğrenciler izledi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürü Doğan tarafından başlama vuruşu yapılan final maçında Hitit Üniversitesi BESYO ve İİBF takımları karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçta sahadan galip ayrılan taraf İİBF oldu. Maçın ardından turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül törenin ardından üniversiteli gençler madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Atatürk Spor Salonu’ndan Hürriyet meydanına kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Vali Başköy ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Sessiz bir şekilde yürüyen üniversite ve liseli gençler, “Madde kullanımına hayır, Spora’a evet”, “Hayat senin kurallarını sen koy, Madde kullanımına hayır de” yazılı afişler taşıdılar. Etkinliğin ardından yürüyüşe katılan gençlere Vali Sabri Başköy, KOM Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye paketleri ve broşürleri dağıttı.

Vali Sabri Başköy, madde bağımlılığına karşı toplumda farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, bu amaçla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anne ve babalardan önce evlerinde çocuklarına sahip çıkmaları için çağrıda bulunan Vali Başköy, “Çocuğunun nerelere gittiğini, kiminle düşüp kalktığını, hatta internette hangi sitelere girdiğini, akşam ‘anne-baba ben gidiyorum’ dediğinde nereye gittiğini ve kimle oturduğunu yakinen takip edecek. Sadece okullara ve kamu kurumlarına bunu bırakmayacak.Aksi halde yavrularımız kötü alışkanlıklarla yüz yüze kalabiliyor. Sadece merak ve deneme saikiyle bir defa ile ne olur diyerek sigaraya uyuşturucuya başlayabiliyor. Ama sonucunda hepimiz üzülüyoruz” dedi.

Kız olsun, erkek olsun tüm çocuk ve gençlerin yakından takip edilerek korunması gerektiğinin altını çizen Vali Başköy, “Eğer bunu ne kadar başarabilirsek millet olarak geleceğe o kadar güvenle bakacağız. Avrupa’nın ve batının artık illet haline geldiği bu işe bu millet yakalanmadan önleyici tedbirlerle farkındalık oluşturmak suretiyle engelleyeceğiz. Canım ‘benim çocuğuma bir şey olmaz, aileme bir şey olmaz bana bir şey olmaz’ kimse diyemez. Bu anlamda hiç kimsenin garantisi yok. Potansiyel olarak her aile bu hususta bu tehlikelere karşı açık. Madem açık olduğuna gözlerini dört açacak bu illete bulaşmadan yavrularımızı yetiştirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ise, geleceğin teminatı olan gençlerimizi uyuşturucu madde kullanımının zararları konusunda ve bugün dünyada büyük bir problem haline gelen madde bağımlılığına karşı bilinçlendirerek uzak tutmak amacıyla KOM Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Hayat Işığı” projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini dile getirdi.

Doğan, proje kapsamında 50 okulda 5 bin öğrenciye alanında uzman personel tarafından eğitim verildiğini açıkladı. Bilgilenmek ve yardımlaşmanın madde bağımlılığından korunmanın en iyi yollarından olduğunu dile getiren Doğan, toplumun bu konuda bilinçlenmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Doğan, bu mücadelede başta aileler, sivil toplum ve kamu kurum kuruluşları ile yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Bağımlılık yapan maddelerin çözüm yerine çözümsüzlük ürettiğinin altını çizen Doğan, madde bağımlılığından korunma ve kurtulmanın en başarılı yolunun asla kullanmamak olduğunu vurguladı.

Doğan, turnuvanın ve yürüyüşün gerçekleşmesinde katkıda bulunan Çorum Valiliği, belediye ve Hitit Üniversitesi ile diğer kurumlara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz