Üniversiteli Gençler Tarihi Mekanları Ziyaret Etti

Yeşil Bursam Derneği tarafından sürdürülmekte olan "Kültürünü Koru, Mirasını Koru" konulu çalışma kapsamında üniversiteli gençler,...

Yeşil Bursam Derneği tarafından sürdürülmekte olan "Kültürünü Koru, Mirasını Koru" konulu çalışma kapsamında üniversiteli gençler, Yenişehir ve İznik ilçelerinde tarihi yolculuk yaptı.

Yenişehir'de tarihi ve kültürel mirası inceleyen öğrencilere rehberlik yapan Özel Kalem Rıdvan Özcan, 52 bin nüfusa sahip Yenişehir'in Osmanlı döneminden kalan zengin tarihi eserlere sahip olduğunu kaydetti. Yenişehir'de Osman Gazi' nin yaptırdığı saraydan arda kalan Saray Hamamı, I. Murad döneminden kalma Postinpuş Baba Zaviyesi olduğunu ifade eden Özcan, "XIV. yüzyılda inşa edilen Voyvoda Cami (Çınarlı Cami), XVI. yüzyılda yapılmış olan Koca Sinan Paşa Külliyesi, Bali Bey Cami. Orhan Bey tarafından yaptırılan Ulu Cami, Süleyman Paşa Külliyesi, 1645'de Yenişehirli Hüseyin Paşanın yaptırdığı Çifte Hamam, Yarhisar Köyü Orhan Cami ve Saat Kulesi görülmeye değer tarihi yapılardır" dedi.

Reklam
Reklam

İlçe tarihi hakkında bilgi sahibi olan gençlere Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, ilçedeki tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Ulucami, Belediye Binası, Saat Kulesi ve Şemaki Evi ile Çarşı bölgesindeki gerekli meydan düzenleme çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: