Üniversiteli Gençlerden Ahlat'In Saklı Cennet Madavans Vadisini Gezi

Bitlis Eren Üniversitesi'ne bağlı Ahlat Meslek Yüksek Okulu, Ahlat'ın saklı cennetlerinden biri olan Madavans vadisine...

Bitlis Eren Üniversitesi'ne bağlı Ahlat Meslek Yüksek Okulu, Ahlat'ın saklı cennetlerinden biri olan Madavans vadisine bir gezi düzenledi.

Madavans Gezisi, Ahlat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Harun Koçak ve Ahlat Gezi ve Yürüyüş Ekibi Şeref Şerefoğlu'nun önderliğinde başladı. Gezi, Ahlat Meslek Yüksek Okulu İdareci ve öğrencilerinin Ahlat yürüyüş ekibiyle buluşmasıyla başladı. Yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı gezi ve yürüyüş, Ahlat'ın sembollerinden olan Emir Bayındır Kümbeti'nin önünde toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle start aldı. Bu muhteşem yapının mimarisi ve bezemelerine hayranlıklarını gizleyemeyen öğrenciler ise burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra gezi ve yürüyüşe Taht-ı Süleyman Mahallesi'nden başlanarak, Sultan Seyit mevkine, oradan da Madavans vadisine geçildi. Oldukça yorucu, bir o kadar da zevkli geçen gezide, gerek öğrencilerin gerek gezi ekibinin molalarda söyledikleri bir birinden güzel türküler motivasyonu en üst düzeye taşıdı. Çekilen halaylar ise öğrenci, Ahlat Gezi ve Yürüyüş Ekibi ve eğitimcilerin kaynaşmasına önemli katkı sağladı. Madavans vadisini bir baştan bir başa geçen ekip, dönüşünü ise ilçenin Kulaksız Mahallesi'nden gerçekleştirdi. Burada Ahlat Meslek Yüksek Okulu'nun organizesi ile bir öğlen yemeği verildi. Ardından Madavans Vadisi, gezi ve yürüyüş programı sona erdi.

Reklam
Reklam

Çeşitli duygularla geziye katıldıklarını anlatan üniversite öğrencileri ise bu etkinliğin yorucu ama bir o kadar da eğlenceli ve otantik olduğunu söyledi. Böyle bir etkinliği tattıklarından dolayı memnuniyetlerini anlatan öğrenciler; "Ahlat'ı sadece tarihi eserleriyle biliyorduk. Bura böylesine güzel ve unutulmayacak bir gün geçirdik. Hem yürüdük. Hem de tarih ile bütünleşen bir vadi keşfettik. Emeği geçen üniversitemize, Okulu Müdürü Harun Koçak beye ve bize rehberlik eden gezi ekibine teşekkür ediyoruz " dedi.

Ahlat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Harun Koçak ise, Madavans vadisi gezisinin çok güzel bir etkinlik olduğunu ifade ederek gezi ve yürüyüşe katılanların yanı sıra, Ahlat Gezi ve Yürüyüş ekibine de bu gezi boyunca kendilerine rehberlik ettiklerinden dolayı ayrıca teşekkür ettiklerini söyledi.

MADAVANS VADİSİ'NDE, BÜYÜLEYİCİ BİR DOĞAL GÜZELLİK SAKLI

İlçenin Kulaksız Mahallesi üst kısmında yer alan ve bir dönemin en önemli inanç merkezlerinden biri olan Madavans'ın yer aldığı vadi içinde halen kiliseler bulunmaktadır. İlçe merkezine 3 kilometre mesafede bulunan Madavans vadisi, kilometrelerce uzunluğunda muhteşem bir bitki örtüsü ile kaplanmış bir yer. Tarihi yapıların eteklerinden akan mini şelalelerin coştuğu büyüleyici vadide tarihi yapıların yanı sıra mağara evler, doğal güzellikler ve çok sayıda meyve ağaçlarında bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz