Üniversiteli Gözlemciler Uludağ Milli Parkında

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Kuş Gözlem ve Doğa Topluluğu üyeleri Uludağ Milli Parkına gezi düzenledi. Topluluk...

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Kuş Gözlem ve Doğa Topluluğu üyeleri Uludağ Milli Parkına gezi düzenledi. Topluluk üyesi öğrenciler gözlem amaçlı gezide Uludağ'ın güzelliklerini de görüntüledi.

BAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kuş Gözlem ve Doğa Topluluğu (BALKUŞ&DOĞA) Uludağ Milli Parkı’na arazi çalışması etkinliği düzenledi. Akademik danışmanlığını Araştırma Görevlisi Bekir Derinöz’ün yaptığı topluluk, aralarında Coğrafya Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. İsa Cürebal’ın da bulunduğu 45 kişilik bir ekiple ilk olarak Uluabat Gölü ve civarını ziyaret etti. Göl ve civarında incelemelerde bulunan ekip, yapılan değerlendirmelerin ardından Uludağ Milli Parkı’na çıktı. Milli Park’ta yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ardından Bursa şehir merkezine inen ekip, Bursa’da önemli tarihi ve kültürel yerlerin başında gelen Ulu Cami, Yeşil Türbe, Kapalı Çarşı, Tophane, Emir Sultan Camisi ve Türbesi ile Koza Han’ı da gezme ve inceleme olanağı buldu.

Reklam
Reklam

Topluluk, alanda yapılan genel değerlendirmenin ardından Balıkesir’e döndü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: