Üniversiteli Ikizlerden Girişimcilik Örneği

Denizli'de üniversite öğrencisi ikizler, aile ve arkadaşlar arasında başladıkları ticareti internet ortamına taşıdı.

Denizli'de üniversite öğrencisi ikizler, aile ve arkadaşlar arasında başladıkları ticareti internet ortamına taşıdı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Derya ve Deniz Yalçın kardeşler, iş hayatına toptancılardan aldıkları ürünleri arkadaşlarına ve arkadaşlarının annelerinin günlerinde satış yaparak başladı. Satışlar iyi gidince daha fazla kitleye ulaşmak için PAÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (PAÜ Teknokent) e-ticaret projesini hayata geçiren ikiz kardeşler, üç aylık ön hazırlığın ardından internet mağazası kurdular.

Reklam
Reklam

AA muhabirine açıklama yapan Derya Yalçın, toptancılardan aldıkları iç giyim, gecelik ve takı ürünleriyle satışa başladıklarını, satışların iyi gitmesi üzerine daha geniş kitlelere ulaşmak istediklerini anlattı.

Kurdukları internet sitesinden ağırlıklı olarak tekstil olmak üzere farklı ihtiyaçlara yanıt verebilecek ürünlerin satışına başladıklarını söyleyen Yalçın, PAÜ Teknokent'te geliştirdikleri sitenin gelecekte farklı alanlarda da gelişimi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz