Üniversiteli Kadınlar Burs İçin Kolları Sıvadı

Türkiye’nin en etkili sivil toplum kuruluşları arasında yer alan ve üniversiteli kızlara yönelik verdiği burslarla...

Türkiye’nin en etkili sivil toplum kuruluşları arasında yer alan ve üniversiteli kızlara yönelik verdiği burslarla kamuoyunun dikkatini çeken Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından Dedeman Hotel’de düzenlenen moral gecesinde Gökhan Tepe eğitime destek için sahne aldı.

Geliri tamamen üniversiteli kızlara burs olarak verilecek olan geceye çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Sema Tatar eğitimin önemine değinerek günümüzde ‘'çocuk gelin’ ifadesini artık duymak istemediklerini belirterek, “Bizler üniversite eğitimi alabilmiş şanslı kadınlar olarak, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesinde bir araya geldik. Faaliyetlerimizi kamu yararına sürdürüyoruz. Kadının dünya ekonomisinden yüzde 1 pay alabildiği dengesiz dünya düzeninde, bilgi birikimlerimizi gönüllü çalışmalar yaparak ihtiyacı olan kadınlara aktarabilmeyi ve özellikle eğitim alanında kadınların güçlenmesini sağlamayı kendimize görev bildik. Bu amaçla her ay halk eğitim merkezlerinde kurs alan kadınlara, anne ve çocuk sağlığı, ağız ve diş sağlığı, kadınların insan hakları, hijyen, aile içi iletişim, besinlerin saklanması ve korunması konularında bilgilendirme semineri veriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan tatar, bu yıl üniversitede okuyan 73 kız öğrenciye burs verdiklerini hatırlatarak, “Bu sayının artması ve gençlerimizle gönül köprülerimizin kuvvetlenmesi en önemli amacımızdır. Ara yıl ve yaz tatillerinde mutlaka bir araya geliyor, onların şimdiki durumlarını ve ideallerini değerlendiriyoruz. Bizlerin bu konudaki gayretleri için, derneğimize şahsen burs katkısında bulunan hayırsever dostlarımıza, düzenlediğimiz etkinliklere sponsor olan Pakten sağlık ürünleri, Tad Piliç ve MB Holding’in değerli firma yöneticilerine ve etkinliklerimize katılarak destek veren değerli misafirlerimize gönül dolusu saygılarımı sunuyorum. Bir süre önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık. Bildiğiniz gibi 23 Risan 1920 yönetme yetkisinin ulusa verildiği ve büyük millet meclisinin açıldığı gündür ve bu gün yeni Türk Cumhuriyetin ilk bayramı olarak kabul edilmiştir. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl ülkemizin farklı bir ilinde gerçekleşmektedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’ni en önemli sorunlarından birisi olan çocuk gelin sorununa da değinen Başkan Tatar sorunun kararlı bir devlet politikası ile çözülebileceğini ifade ederek, “Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyeleri olarak bizler, Çocuklarına bayram hediye etmiş, ulusal egemenlik temeline dayanan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşları olarak bu kazanımlarımızın değerini biliyoruz. Ancak, hala çocuk ve gelin sözlerinin yan yana gelmesini engelleyemediğimizi de biliyoruz. Çocukların çocukluğunu, gençlerin gençliklerini yaşayabildiği bir Türkiye için, kesintili değil, kesintisiz 12 yıllık temel eğitime geçinilmesinin gerekli olduğuna, çocuk gelinler sorununun kararlı bir devlet politikası ile çözülebileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu

Yapılan konuşmaların ardından Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesine katılan Seda Özyaşar, Demet Gürel, Ece Fazlı Tepe, İpek Teymur Külekçi, Sina Akan Gümüşburun, Onur Oral, Esra Avlanmaz Bilecen, Olcay Türkmen'e rozetleri, Yönetim Kurulu Başkanı Sema Tatar ve diğer dernek yöneticileri tarafından takıldı.

Reklam
Reklam

Gökhan Tepe konser öncesi yaptığı açıklamada ise eğitimin ülke genelinde etkin bir halde 21. yüzyıl standartlarında sürdürülebilmesi için gerekli her türlü çalışmalara destek vereceklerini belirterek, “Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesini yürekten kutluyorum. Bizlerin de böyle ulvi bir görevin içerisinde olmamızı sağladılar” dedi.

Rozet takma töreninin ardından sahne alan Gökhan Tepe son albümünde yer alan ve gençlerin beğeniyle dinlediği hit parçalarını seslendirdi. Bir çok ünlü sanatçı için hazırladığı sevilen eserlerini de seslendiren Gökhan Tepe’ye davetlilerde eşlik etti. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesi üyelerine ve konuklarına unutulmaz bir gece yaşatan ünlü sanatçı Gökhan Tepe’ye katkılarından dolayı dernek başkanı Sema Tatar tarafından bir plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: