Üniversiteli kıza cinsel saldırıya 18 yıl hapis

Üniversiteli kızın boğazına bıçak dayayıp tecavüze kalkışan sanığa 18 yıl hapis cezası verildi.

SAMSUN’da 2008 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi olan ve olay tarihinde 22 yaşındaki F.M.'yi, boğazını bıçakla kesip tecavüz etmeye kalkıştığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 31 yaşındaki Hakan Dere, cinsel istismar ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından toplam 18 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dere, genç kıza tecavüz etme gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Olay 2008 yılı Kasım ayında meydana geldi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Gelişimi Meslek Yüksekokulu öğrencisi olan F.M., okul çıkışı merkeze bağlı Sarıışık Köyü’ndeki evine gitmek için minibüse bindi. Genç kız, köy girişine geldiklerinde minibüsten indi. F.M., her akşam kendisini karşılamaya gelen babasına doğru yürüdüğü sırada aynı minibüsten inen ve kendisine platonik bir aşk besleyen kasap Hakan Dere’nin saldırısına uğradı. F.M.’nin ağzını kapayan ve boğazına bıçak dayayan Dere, "Bağırırsan seni burada keserim. Kimse bulamaz" diyerek genç kızı ağaçların arasına sürüklerken, bir yandan da elle taciz etmeye başladı. Bu sırada korkuya kapılan genç kız "İmdat" diye bağırınca Dere, genç kızın boğazını kesti. Ardından da çalıların arkasında yere yatırdı. Boğazındaki yarayı kontrol eden Hakan Dere, "Çok kesmişim" diyerek tişörtünden bir parça keserek kanayan yere tampon yaptı. Ancak saldırılarına da devam etti. Bu sırada kızının çığlıklarını duyan ve olay yerine gelen baba Ali M.’yi gören Hakan Dere kaçtı. Olayın ardından genç kız babası tarafından otomobille hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçan Dere de kısa süre sonra yakalanarak cezaevine gönderildi. Genç kız ise hastanedeki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Reklam
Reklam

YARGITAY BOZDU
2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Hakan Dere, yapılan yargılamalar socunda 2011 yılı Aralık ayında yaralamadan 6 yıl, cinsel istismardan 12 yıl 3 ay olmak üzere 18 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi dosyada yaptığı inceleme sonucunda sanığın cinsel saldırı suçundan aldığı cezayı onarken, mahkemenin yaralamadan verdiği cezayı bozup sanığa adam öldürmeye teşebbüs suçundan ceza verilmesi gerektiğini belirtip dosyayı geri gönderdi.

KASAP OLDUĞUM İÇİN SÜREKLİ BIÇAK TAŞIRIM
Bunun üzerine bir kez daha hakim karşısına çıkan Hakan Dere, daha önceki savunmalarını tekrar ederek, F.M'yi daha önceden bir adamla gördüğünü ileri sürüp, "O gece evine giderken aynı minibüse ben de bindim. O inince peşinden indim. Ona adamın kim olduğunu sorunca bana çantayla vurdu. Bu sırada çantanın sapı bıçağa takıldı ve boğazı kesildi. Kasap olduğum için sürekli bıçak taşırım. Kendisine tecavüz etme gibi bir niyetim yoktu" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa adam öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl hapis cezası verdi. Ancak, daha sonra CMUK 326/2 maddesi gereğince sanığın kazanılmış hakkı bulunduğundan ve sanığa verilecek olan ceza evvelki hükümle tayin edilmiş olan cezadan daha ağır olamayacağından sanığa verilen 15 yıl hapis cezası 6 yıl hapis cezasına indirildi. Cinsel istismar suçundan aldığı 12 yıl 3 ay hapis cezası onanan Hakan Dere, böylelikle 18 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış oldu.

Reklam
Reklam

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: