Üniversiteli öğrenciler 'Farkında mısınız?' paneli ile bilgilendi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen panelde öğrenciler; kontör dolandırıcılığı, e-mail hırsızlığı ve Avrupalı'nın...

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen panelde öğrenciler; kontör dolandırıcılığı, e-mail hırsızlığı ve Avrupalı'nın neden 13 rakamını sevmediği gibi konularda bilgilendi.

KAÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 'Grup 13' tarafından düzenlenen 'Farkında mısınız?' konulu panelde konuşan Kars Emniyet Amiri Dr. Kadir Akyüz, kontör dolandırıcılığı, e-mail hırsızlığı ve sıkça karşılaşılan dolandırıcılık olayları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Bilal Gök ise Hz. Peygamber (sav)'in hayatı, ahlakı ve insan haklarına verdiği önemle ilgili konuştu.

Reklam
Reklam

Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop ise Avrupalıların 13 rakamını neden sevmediğini, İslam ve Türk tarihinde 13 rakamının hangi olaylara denk geldiğini açıkladı. 'Tarihte doğru bilinen yanlışlar' başlığı altında; Yavuz Sultan Selim hakkında bilgiler aktaran Kop, Osmanlı padişahlarının neden hacca gitmediğini, ilk piramitlerin Türklere ait olduğunu, Halide Edip Adıvar, II. Abdulhamid’in petrol haritası, Rumeli Hisarı, Demirbaş Şarl, Baltacı Mehmet Paşa ve Çariçe Katerina olayı, avuç içindeki rakamların ne ifade ettiği gibi ilginç konulara değindi.

‘Grup 13’ Başkanı Coşkun Yıldırım, panele katılımın hayli kalabalık olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: