Üniversiteli Öğrencilerden Halaylı Arıcılık Kursu

Hakkari Üniversitesi tarafından yürütülen “Ey Hakkari arısı sen sadece bal mı verirsin” projesine yaklaşık 100...

Hakkari Üniversitesi tarafından yürütülen “Ey Hakkari arısı sen sadece bal mı verirsin” projesine yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Uygulamalı kurstan sonra öğrenciler, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Öğretim Görevlisi Galip Sarısu, proje kapsamında 3'er aylık periyotlar halinde 60 kişiye akademisyenler tarafından arıcılıkla ilgili bilgi verildiğini kaydetti.

Bölgenin ekonomisinde önemli bir payı olan aracılık faaliyetlerinin geliştirilmesi için eğitim verildiğini ifade eden Sarısu, kursun sonunda kursiyerlere Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) onaylı girişimcilik sertifikası verileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Öğrencilerden Ömer Baran, yaklaşık bir aydır arıcılık eğitimini gördüklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: