Üniversiteli Sinem’in Cesedinin Bulunduğu Bölgede İkinci Arama

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2,5 yıl önce kaybolan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2,5 yıl önce kaybolan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un cesedinin bulunduğu bölgede tekrar arama çalışması başlatıldı.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 26 Temmuz 2010 tarihinde sınava girmek için İstanbul Çatalca'dan geldiği İnegöl'de ortadan kaybolmuş, tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Sinem Yurdanur en son İnegöl'e geldiği gün, Kültürpark'ta birçok suçtan kaydı bulunan sevgilisi Emrah K. ile görülmüş, olayla ilgili gözaltına alınan Emrah K., Sinem'in kaybolmasıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyleyince serbest bırakılmıştı. Emrah K., geçen yıl mart ayında uyuşturucu operasyonu kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınacağı sırada, Alanyurt’ta bir evde yanındaki tabanca ile göğsüne tek el ateş ederek hayatına son vermişti.

Reklam
Reklam

Sinem Yurdanur'un kaybolması olayını araştırmayı sürdüren İnegöl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 3 kişilik özel ekip, genç kızın intihar eden sevgilisi Emrah K.'nin yakın arkadaşı olan ve aynı operasyon kapsamında tutuklu bulunan R.A. ile cezaevi savcısından alınan izinle cezaevinde bir kez daha görüştü. "Vicdan azabına dayanamıyorum" cevabını veren R.A., Sinem'i Emrah K.'nin öldürdüğünü itiraf etti.

AYNI BÖLGEDE GENİŞ ÇAPLI ARAMA

Dün, R.A.'nın gösterdiği 39 metrelik uçurumda boynu kırılarak öldürülen Sinem'e ait kemik ve parçalar bulunmuştu. Bursa ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, aynı bölgede bugün daha geniş çaplı araştırma yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden getirilen 'Ceko' isimli Labrador cinsi ceset arama köpeğinin de katıldığı aramalara İnegöl Belediyesi'nden getirilen işçiler de kazma yüreklerle katıldı. İki savcının nezaretinde yapılan aramalarda, Sinem’e ait olduğu tahmin edilen yeni kemik ve eşya parçalarına rastlandı.

Üniversiteli Sinem’in kayıp olduğunu ilk İHA duyurmuştu. Kızından bir haftadır haber alamayan baba Tahsin Yurdanur, İHA’nın kapısını çalıp İnegöl Temsilcisi Salih Bakıcı’ya kayıp olayını anlatmış ve kızının bir an önce bulunması için yetkililere seslenmişti. İstanbul'da yaşayan ve kızlarının kaybolmasından sonra İnegöl'e gelen baba Tahsin Yurdanur, "Çok endişeliyim. Kızım bana her şeyi anlatırdı. Bizden ayrı yaşamasına rağmen gece dışarıda gezmezdi. Gün içerisinde sürekli telefonlaşırdık ancak bir haftadır kızıma ulaşamıyorum. Zorla alıkonulmuş olabilir. Çok endişeliyim. Kötü şeyler düşünmek istemiyorum ama Münevver'in başına gelenlerin kızımın başına gelmesinden korkuyorum" sözlerine yer vermişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: