Üniversiteliler burslarını arefe günü çekebilecek

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR)'nca her ayın 7’sinde ödenen burs ve öğrenim kredileri,...

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR)'nca her ayın 7’sinde ödenen burs ve öğrenim kredileri, Kurban Bayramı nedeniyle bu ay 5 Kasım 2011 tarihinde ödenecek.
YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin burs veya öğrenim kredilerini 5 Kasım tarihinde, Ziraat Bankası'nın herhangi bir ATM'sinden alabilecekleri bildirildi. Burs ve öğrenim kredisi miktarının aylık 240 TL olduğu belirtilen açıklamada, "Yüksek lisans öğrencilerine aylık burs/öğrenim kredisi miktarının 2 katı olan 480 TL, doktora öğrencilerine ise 3 katı 720 TL ödenmektedir. Başarılı öğrencileri desteklemek için, son 7 yıldır ÖSS sonucunda tüm dallarda ilk 100’e giren öğrencilere ve son 6 yıldır amatör spor dallarından herhangi birinde milli olmuş, yüksek öğrenim öğrencilerine aylık burs tutarının 3 katı 720 TL burs verilmektedir." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz