Üniversiteliler Kaşkaldere’de fidan dikti

Kentin dört bir yanını mesire alanı ve parklarla donatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kaşkaldere rekreasyon alanı...

Kentin dört bir yanını mesire alanı ve parklarla donatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kaşkaldere rekreasyon alanı projesi, Kocaeli Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerinin Proje dersine ödev konusu oldu. Ödevlerinde, Kaşkaldere’de 7 ayda 80 bin adet fidan dikimi gerçekleştiren Büyükşehir’i konu alan öğrenciler, Park Bahçeler Müdürlüğü personeli ile mesai bitimine kadar fidan dikti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü personeli, öğrencileri ilk olarak Kaşkaldere mevkiinde bir grup işçinin yanına götürdü. Burada mesai bitimine kadar işçilerin yaptığı işlemleri gözlemleyen öğrenciler, işçilerden yardım alarak bazı işlerde yardımcı oldu. İşçilerle birlikte, ağaçları dikmek üzere çukur kazan öğrenciler kazdıkları çukurlara ağaç dikimi gerçekleştirdi. Üniversiteli öğrenciler ödevleri kapsamında ağaç dikme işleminin her bölümünde çalıştı. İşçilerin dikmiş olduğu ağaçların dik durmasını sağlamak için ağaçların dikiminden sonra yapılan kazıklama veya sağlamlaştırma yöntemi, sulamada kolaylık sağlayan çanaklama, ağaçların dibini çukurlaştırmak işlemlerini gerçekleştirdi.
4 bin metre karelik 3 etaptan oluşan alanda Park Bahçeler Müdürlüğü ile İŞKUR’un ortaklaşa yürüttüğü Kaşkaldere mesire ve yürüyüş alanı çevre düzeni projesinde çalışan 6 aylık sözleşmeli işçiler çalışıyor. Sahil ile D-100 arası 1.etap, D-100 ile otoban köprüsüne kadar olan kısım 2.etap, otoban köprüsünden Yenikent ve Yavuz Sultan Selim mahalleleri arası ormana kadar olan kısım 3. etap diye adlandırılıyor. 95 Evler Mahallesi Sahil kısmından Derince Yenikent’e kadar uzanan 1, 2 ve 3. Etaplar toplam 4,5 km uzunluğunda. Buraya dikilen fidanlar dişbudak, çınar, karayemiş, ıhlamur, getrider, erguvan, Toros sediri, Himalaya sediri ve fıstık çamından oluşuyor.
Mevcut alanda toplam 25 adet kamelya, 24 adet fitness grubu, 7 adet çocuk oyun grubu, 1. ve 2. bölgede bir adet tenis kortu bulunurken okula yakın olması sebebiyle öğrencilerin de bu korttan yararlanması amaçlanıyor. Ayrıca bir adet futbol sahası bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz