Üniversiteliler Kocaeli’yi tanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentimize yeni gelen Üniversitelilere Kocaeli’nin kültür güzelliklerini tanıtıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentimize okumak için gelen üniversiteli öğrencilere ücretsiz kültür gezileri düzenliyor. Büyükşehir’in Protokol Müdürü Yüksel Özdemir, Sekapark’ta öğrencilere yakın dönemde kente kazandırılan Thököly İmre Kültür Evi, Mevlevi Evi ve Şehit Yakınları ve Gazi Evi gibi kültür yapılarını tanıttı. Ardından Sekapark projesini ve Etnografya Müzesi’ni gezen öğrenciler, hem kenti tanıma fırsatı buldu hem de keyifli bir gün geçirdi.

YENİLERE KOCAELİ TANITILIYOR

Kocaeli Üniversitesinde okuyan öğrencilere, kentimiz hakkında iyi bir intiba oluşturmak ve kentin kültür güzelliklerini öğrencilere göstermek amaçlı düzenlenen gezilere üniversiteye 2011-2012 döneminde başlayan öğrenciler katıldı. Önümüzdeki ay boyunca devam edecek olan gezilere her hafta farklı öğrenciler katılacak. Geziler kente ilk defa gelen öğrencilere tanıtım amaçlı yapılıyor.

Reklam
Reklam

HER SENE BİN ÖĞRENCİ

Güne Sekapark’ta güzel bir kahvaltıyla başlayan öğrenciler ardından Seka alanındaki Thököly İmre kültür evi, Mevlevi Evi ve Şehit Yakınları ve Gazi Evi’ni gezdi. Ardından Sekapark projesini ve Etnografya Müzesi’ni gezen 65 öğrenci, hem kenti tanıma fırsatı buldu hem de keyifli bir gün geçirdi. Büyükşehir, etkinlik kapsamında her sene bine yakın üniversiteliye Kocaeli’nin kültür yapıları gezdiriyor.

ÖN YARGILARI DEĞİŞTİ

Toplumda yanlış bakış açılarını değiştirip, Kocaeli’ni doğru tanıtmak amacıyla düzenlenen kültür gezileri sayesinde öğrenciler sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli’nin farklı bir yüzünü daha görme fırsatı buldu. Öğrenciler Kocaeli’nin en güzel yerleri olan Sekapark’ta oluşturulan kültür yapılarının halka açık ve ücretsiz olması çok beğendi. Bu geziden sonra Kocaeli’ni gezerek öğrenen yeni öğrencilerin kente yönelik ön yargıların değiştirdiklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz