Üniversiteliler, Mezuniyetlerini Mevlit Okutarak Kutladı

Eskişehir’de Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Yüksekokulu'nda (ESYO) eğitim gören ve bu sene mezun olacak bir...

Eskişehir’de Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Yüksekokulu'nda (ESYO) eğitim gören ve bu sene mezun olacak bir grup öğrenci, Anadolu Nasrettin Hoca Camii'nde mezuniyet töreni düzenledi. Mezun olacak öğrenciler ile vatandaşların katıldığı törende Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve Mevlid-i Şerif’in okunduğu programda, yapılan duanın ardından mezuniyet pilavı dağıtıldı.

Eskişehir’de Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’ndan bu sene mezun olacak olan bir grup öğrenci, kendi aralarında bir araya gelerek camide mevlitli mezuniyet töreni düzenledi. Anadolu Nasrettin Hoca Camii'nde düzenlenen mevlitli mezuniyet törenine öğrencilerin yanı sıra vatandaşlarda ilgi gösterdi. Bu sene ikincisi gerçekleştirilen törende, Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. Yapılan mezuniyet duasının ardından cami avlusunda mezuniyet pilavı ve ayran dağıtıldı. Ayrıca törene katılanlara Kur'an-ı Kerim ve meali hediye olarak verildi.

Reklam
Reklam

Programı organize eden ve geçtiğimiz sene söz konusu okuldan mezun olan Yunus Emre Karaca, ikinci kez düzenledikleri programı her yıl devam ettirmek istediklerini söyledi. Geleneksel mezuniyet törenlerine karşı olmadıklarını belirten Karaca, "Amacımız, bu gök kubbe altında hoş bir ses bırakmak. 4 senelik emeğimizin şükrünü bu program ile vermek istiyoruz." dedi.

Geçen sene düzenlenen programa 150 arkadaşının katıldığını belirten Karaca, bu yılki programa ise 100 kişi katıldığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: