Üniversiteliler Obeziteye Karşı Mücadele Başlattı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yalvaç Meslek Yüksek Okul öğrencileri, ilköğretim öğrencilerine yönelik 'Sağlıklı Beslenme...

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yalvaç Meslek Yüksek Okul öğrencileri, ilköğretim öğrencilerine yönelik 'Sağlıklı Beslenme ve Asrın Hastalığı Obeziteye Karşı Mücadele' konulu bir seminer düzenledi.

Yalvaç Meslek Yüksek Okul 1. sınıf öğrencileri Yalçın Özgür, İlyas Yardım, Tahir Boğa, Tayfun Coşkun ile proje yönlendiricisi Öğretim Görevlisi Bülent Gökçen tarafından hazırlanan projeye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Ergül ve Yalvaç Devlet Hastanesi de destek verdi. Proje kapsamında Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle bir araya gelen Yalvaç Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Şevik, besin, besin grupları, besin öğeleri, proteinler, karbonhidratlar, yağlar, vitaminler ve mineraller' gibi konularla ilgili bilgiler verdi. Şevik, günlük olarak tüketilmesi gereken besinler hakkında da öğrencilere bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu yaşlarda beslenmeye çok önem verilmesi gerektiğini belirten Şevik, öğrencilere dengeli ve sağlıklı beslenmenin gerçekleştirilebilmesi için tüm besinlerden almalarını tavsiye etti.

Dengeli beslenmeyle vücut sağlığının korunmasının yanı sıra zekâ gelişiminin de olumlu etkileneceğini ve bu sayede okul başarısının da yükseleceğini kaydeden Şevik, katkı maddesi içeren hazır gıdaların sağlık açısından zararlarına değindi. Şevik, seminer sonunda öğrencilerin merak ettikleri soruları cevapladı.

Projeyi hazırlayan öğrencilerden Yalçın Özgür ise "Amacımız küçük yaşlarda başlayan düzensiz beslenme bunun sonucunda oluşan çeşitli rahatsızlıkların yanı sıra çağımızın en büyük problemi olan obeziteye karşı ilçemizdeki ilköğretim öğrencilerini bilinçlendirmek ve sağlıklı beslenmelerini sağlamaktır." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz