Üniversitelilerden Engellilere Özel Araç

Çorum' da ki Hitit Üniversitesi Mekatronik ve Alternatif Enerji Kulübü öğrencileri yeni bir engelli aracı tasarladı

HABER:Yusuf ÇINAR

Çorum' da ki Hitit Üniversitesi Mekatronik ve Alternatif Enerji Kulübü öğrencileri, tekerlekli sandalye kullanan engellilerin karşılaştıkları sorunları göz önünüde bulundurarak yeni bir engelli aracı tasarladı.

Üniversiteli öğrenciler, engelliler için özel hazırladıkları yeni elektrikle çalışan akülü araca 'civciv' adını verdi.

Tekerlekli sandalye kullanan engellilerin ulaşım konusunda sorunlar yaşaması üzerine Hitit Üniversitesi Mekatronik ve Alternatif Enerji Kulübü öğrencileri harekete geçti.

Reklam
Reklam

Engellilerle görüşen öğrenciler tekerlekli sandalye kulanırken yaşanan fiziksel sorunları araştırıp, daha kullanışlı yeni bir araç tasarladı.

Öğrenciler 'civciv' adını verdikleri araç ile engelli vatandaşların tekerlekli sandalyeden inmeden bu aracı kullanabilmelerini sağladı.

1500 wattlık 2 elektrikli motor ile çalışan engelli aracı 3 tekerlekli olarak dizayn edildi.

El freni bulunan araçla engellinin 80 kilometre mesafe gidebildiği belirtildi.

En fazla 70 kilometre hız yapabilen araçta sinyal sistemi, korna sistemi, ayna, sepet, kilitlenebilir kapalı sepet ve tekerlekli sandalyenin araca girmesi için rampa sistemi gibi özellikler de bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: