Üniversitelilerden Vali Mayda'ya Ziyaret

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Başkanı Yasin Doğan ve bir grup öğrenci, Vali Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Başkanı Yasin Doğan ve bir grup öğrenci, Vali Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.

Vali Mayda, yaptığı konuşmada, çalışıp gayret edildiğinde her makama gelinebileceğini belirterek, "Gayret lazım, azmetmek lazım, iddialı olmak lazım. Ondan sonra da bu görevleri istemek lazım. Yalnız geldikten sonra şunu görüyorsunuz ki aldığınız görev hem iftihar edilecek hem de memnuniyetle çalışılacak bir görev ancak önemli de bir yük, hissederseniz manevi bir yükümlülük aldığınızı görürsünüz. Vatandaşın sorunlarını çözmek için gerekli çabayı göstermelisiniz, diğer taraftan değişik hizmet taleplerini çözmek için yoğun çaba göstermelisiniz" dedi.

Reklam
Reklam

Lise öğreniminden sonra üniversitelerde her alanda okuma hakkına sahip olunduğunu ancak rekabet olduğunu ifade eden Vali Mayda, "Kendinizi iyi yetiştirirseniz rakiplerinizin fazla olması bir şeyi değiştirmiyor. Bu bir piramit gibi, piramidin alt tabanından başlamak üzere her aşamada daha çok gayret ve çabayla piramidin üstüne doğru tırmanıyorsunuz. Bu çalışmakla, daha çok çalışmakla olur" diye konuştu.

Öğrencilere yabancı dili çok iyi öğrenmelerini tavsiye eden Vali Mayda, "Şu an öğrenim gördüğünüz üniversitemiz genç bir üniversitedir. Okulumuz ve öğretim kadrosu nitelikli öğretim görevlilerinden oluşmaktadır. Rektörümüz pozitif enerji veren bir yönetici, dolayısıyla üniversite her yıl üzerine daha da koyarak başarılı oluyor. Eğitim devam eden bir süreçtir. Sosyal bölümlerde okuyan öğrenciler her konuda, ayrım yapmadan çok okumalı, sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Muhabir: Engin Doğru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz