Üniversitelilere Ab Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurum içi eğitimlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da eğitim vermeye devam...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurum içi eğitimlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da eğitim vermeye devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Kocaeli Genç Gelişim Akdemi Merkezi’nde üniversite öğrencilerine Avrupa Birliği (AB) Projeleri konusunda bilgiler verdi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Proje Uzmanı tarafından verilen eğitimde gençlerin dâhil olabileceği AB projeleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Kanlıbağ’da bulunan AKAMER konferans salonunda verilen AB Proje seminerinde konuşan AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Proje Uzmanı, Kocaelili gençlerin faydalanabileceği birçok AB Fon fırsatı bulunmakta olduğunu söyledi. Öğrencilerin okul hayatı boyunca ve sonrasında hiçbir ücret ödemeden AB Projelerinden faydalanabileceğini belirten Uzman, “Özellikle Avrupa Gönüllü Hizmet Programı (AGH) uzun süreyle Avrupa’da kalma imkânı sağlıyor. Gençlerimiz Avrupa’da engelli, yaşlı ve çevre gibi sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışabiliyor. Burada cep harçlığı alan, tüm masrafları karşılanan gönüllüler yabancı dillerini de geliştirme imkânı buluyor” dedi.

Reklam
Reklam

Avrupa Gönüllü Hizmet Programı kapsamında Avrupa’ya giden gençler orada yalnız bırakılmıyor. Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’ne bağlı uzman personel periyodik olarak gençlerin durumlarını takip ederek onlarla iletişim kuruyor. Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı olan Ulusal Ajans da program sahibi olarak gençlere sürekli olarak eğitim veriyor ve teknik detaylar hakkında bilgiler veriyor. Programa katılmak için 18-30 yaş arasında olmak ve orta düzeyde yabancı dil bilmek gerekiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: