İZMİR (İHA) - Ege Üniversitesi Rektörlüğü Üniversitem Programı Koordinatörlüğü'nce "Başarının Yeni Teknolojisi: NLP" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Program Koordinatörü Tamer Dövücü, NLP'nin beyin, dil ve davranış arasındaki ilişkileri inceleyen bir çeşit modelleme olduğunu söyleyerek, bu sayede başarılı örneklerin bilinçaltı uygulamalarının araştırılıp ihtiyacı olan kişilere öğretildiğini söyledi.
Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi'nde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Baylas, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda NLP hakkında bilgi veren Tamer Dövücü, NLP'nin 1970'lerde ABD'de başlayan gelişmesini, doksanlı yıllarda Avrupa'da sürdürdüğünü belirterek, "NLP, 1997 yılında AB ülkelerinde bir terapi ve meslek dalı olarak kabul edilmeye başlandı. NLP, bilgisayar teknolojileri, psikoloji, dilbilimi, antropoloji gibi farklı disiplinlerle ilişkide olan bir bilim dalıdır" dedi.
NLP uygulamaları sayesinde insanların kendilerini değiştirmelerine yardımcı olduklarını açıklayan Dövücü, "Son 5 yıl içerisinde bireysel ve kurum eğitimleri ile yaklaşık 2 bin 500 kişiye eğitim verdik. Birebir görüşme yaptığımız 2 bin kişiden yüzde 90'ını istediğimiz sonucu verdi. Son 2 yıldır psikolog ve hekim arkadaşlarımıza da benzeri eğitimi veriyoruz. Yaptığımız araştırmalarda sonuç alınamayan klinik vakalarda da NLP'nin olumlu sonuçlar verdiğini gösterdi" diye konuştu.
Kişilerin sigarayı bırakmak, zayıflamak, aile ile ilgili problemleri gibi çok çeşitli şikayetlerle kendilerine başvurduğunu açıklayan Dövücü, "Son yıllarda yapılan araştırmalarla bilinçaltı deşifre olmaya başlandı. Bilinçaltının çözülmesiyle birlikte istenmeyen insan davranışlarının önüne geçebilmek mümkün olabilecek. NLP, bir çeşit kişisel özgürlüktür, kişinin kendi sınırlarını, inanç dünyasını aşmasıdır" dedi.