Üniversitenin kampus inşaatı tehlikede!

İhaleyi alan yetkili firma, şartlara uyulmaması halinde sözleşmeyi mahkemeye taşıyacak

Ardahan Üniversitesinin yapıldığı alanın ruhsatı alınmamış, Kamulaştırma çalışması bitmemiş, Üniversite için yapılan Konutların üzerinde geçen yüksek gerilim hatları kenara alınmadığı için Kampus İnşaatı durduruldu.

Ardahan Üniversitesinin Çamlıçatak Köyü alanlında yapılan Kampus İnşaatı çalışmasında Üniversite ile işi alan Müteahhitlik firması, metrekare alan üzerinde çıkan rakamların birbirini tutmaması nedeniyle karşı karşıya geldi

Üç kez iptal ettirilen ve daha sonra Van’lı bir firmanın aldığı Kampus İnşaatı İhalesinde yaşanan sorun nedeniyle Ardahan Üniversitesi ve Müteahhitlik Firması’nın anlaşmaması halinde konu mahkemeye taşınacak ve Kampus inşaatının gecikmesine neden olacak!

Reklam
Reklam

Ardahan Üniversitesi Kampus İhalesi sözleşmesi ve ihale bedeli davetiye duyurusunda 35 Bin M2 alan yapılacağı duyurulurken, sonradan işi alan firmaya teslim edilen tasdikli projelerden ise yapılacak inşaat çalışmasının 43 Bin 240 Metrekare olduğu ortaya çıkınca işler karıştı.

Konu hakkında edinilen bilgilere göre, 21.04.2011 tarihi itibarıyla yapılan ihaleyi alan ve 15.05.2011 tarihinde Ardahan Üniversitesiyle sözleşme imzalayıp yer teslimi yapıldıktan sonra ihaleyi alan firmaya sonradan verilen tasdikli projeden 8 Bin 240 Metrekare alanın fazla çıkması nedeniyle aynı firma Üniversiteye proje üzerinde rakamların birbirini tutmaması nedeniyle Noter kanalıyla ihtar çektiği öğrenilirken, firmanın çektiği ihtara karşılık Üniversiteden her hangi bir cevabın gelmemesi üzerine yaşanan sorun mahkemeye taşınacağı ileri sürülüyor.

Ardahan Üniversitesinin Kampus İhalesi İnşaatının İdari Şartnamesinde ve sözleşmesinde yer alan 35 Bin Metrekare alanın tasdikli proje üzerinde doğru çıkmaması karşısında harekete geçen Firmanın, söz konusu 8 Bin 240 Metrekare alanın fazla çıkması nedeniyle bu rakamın yaklaşık 6 Milyon (Trilyon) TL’ye mal olduğu da alınan bilgiler arasında oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz