Üniversiteyi kazanan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi

Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca Belediyesi, belde merkezinde üniversiteyi kazanan 15 öğrenciyi çeyrek altın ve onur...

Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca Belediyesi, belde merkezinde üniversiteyi kazanan 15 öğrenciyi çeyrek altın ve onur belgesi vererek ödüllendirdi. Kumluca esnafı ise 2 bin 300 nüfuslu beldelerinden 4’ü tıp, 11’i diğer meslekler olmak üzere üniversiteyi kazanan öğrencilerle gurur duyduklarını ifade etti.

Kumluca Belediyesi Lokali'nde düzenlenen ödül törenine, Bartın Belediyeler Birliği Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ve il başkan yardımcıları Mustafa Güney, Hasan Aydın, İl Genel Meclis Üyesi Adnan Aydoğan, okul müdürleri, öğretmenler, üniversiteyi kazanan öğrenciler ve velileri katıldı.

Reklam
Reklam

Bartın Belediyeler Birliği Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Beldemizden üniversiteyi kazanma başarısı gösteren öğrencilerimizin sevinçlerini paylaşmak ve başarılarını küçük birer hediye vererek ödüllendirmek amacıyla düzenlediğimiz törene hoş geldiniz. Yöremizden artık sadece madenci, maktacı, işçi değil, ülkemizin her köşesinde hizmet veren doktor, mühendis, öğretmen, bilim adamı yetişmektedir. Tabii ki beldemizden yetişen bir öğrencinin doktor olarak hayat kurtarması, mühendis olarak tesis inşa etmesi, öğretmen olarak aydın yeni nesiller yetiştirmesi hepimiz için gurur kaynağı olmaktadır. Bu başarıların elde edilmesinde başta siz sevgili öğrencilerimizi, sabırla sizleri okutan, destek veren ailelerinizi ve sizlere büyük emek veren öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum." dedi.
Bu başarıları küçük birer ödül ve onur belgesi ile ödüllendirerek ilköğretim ve ortaöğretimdeki diğer öğrencileri de bir anlamda başarıya teşvik etmek istediklerinin altını çizen Başkan Çetin, işadamlarına da bir çağrıda bulundu: "Buradan iş adamlarımıza da seslenmek istiyorum. Bu konuda onlara da büyük sorumluluklar düşüyor. Bu başarıları elde eden öğrencilerimize hep birlikte yardımcı olmamız gerekli. Yöremizin gelir düzeyi standart düzeyde. Bu nedenle öğrencilerimize eğitim bursu sağlamak onlar için en büyük bir mutluluk ve yardım olacaktır.”
Ödüllerini alan 15 öğrenci Kumluca Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz