Ünlü Cerrahın resim sergisi

Ülkemizin mesleki yenilikleriyle tanınmış Kulak, Burun, Boğaz ve Baş –Boyun cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Erhun Şerbetçi, "Aynı Kadere Ortak Olmak" isimli seri resim çalışmalarının ilkini Kare Sanat Galerisi'nde açıyor.

"Sıra dışı bir duruşa, ilginç deneyim ve gözlemlere sahip, tıp bilimi ile uğraşan ve sanata da bir o kadar yakın bir bilim adamının resim sanatında yarattığı kompozisyonlarla karşıyız" diyen sanat tarihçisi A.Kamil Gören, Doç. Dr. Erhun Şerbetçi'nin yeni sergisi için ise şunları söylüyor; "Şerbetçi, sanatsal üretiminin her aşamasının hesabını verebilen, soyut alegori olarak da tanımlayabileceğimiz renk lekelerinden oluşan biçimlenmelerin nerede ve nasıl duracağını ustaca ayarlayan; hepsinden önemlisi de bunu yaparken, ortak kaderi paylaştığına inandığı tuval/boya-sanatsal müdahale/sanatçı ilişkisinde, savunduğu ilkelerden şaşmayan, adalet duygusunu birinden birine üstünlük olanağı vererek sarsmayan bir duruşun sahibi olarak dikkat çekiyor ."

Reklam
Reklam

Soyut imgeleri kendi seyirlerinde değerlendiren ünlü cerrahin ilk kişisel resim sergisi 1- 25 Haziran 2005 tarihleri arasında Kare Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.