Ünlü dolandırıcı yakalandı

İSTANBUL (İHA) - Türk Nippon Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Hüssein Nouma Sofraki'nin imzalarını taklit ederek çeşitli bankalara çıkardığı ödeme talimatlarıyla 1.5 milyon dolar para çeken Mustafa Acar, Antalya'da yakalandı. İstanbul'a getirilen Acar'ın Sofraki'den aldığı yetki belgesiyle, hakkında 1 yıl 8 ay hapis cezası varken BDDK'da ihalelere katıldığı ve aralarında Sümer Leasing'in de bulunduğu 3 ayrı şirketi satın aldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, patronu tarafından yetki belgesi verilen Mustafa Acar, 8 ayrı savcılık tarafından aranırken ve hakkında 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası varken BDDK'ya giderek devletin eline geçmiş olan finans şirketlerinin ihalesine katıldı. BDDK'nın ihalelerinde başarı gösteren Mustafa Acar, aralarında Sümer Leasing'in de bulunduğu 3 finans şirketini patronuna kazandırmayı başardı. Bunu gören Hüssein Nouma Sofraki de onu Sümer Leasing'in yönetim kurulu üyesi yaptı.
Bir anda yıldızı parlayan Mustafa Acar, Türk Nippon Sigorta Şirketi'ne giderek, "Patronun anne tarafı Türk, ben de o taraftan onun akrabasıyım, o yüzden şirketin yönetimini bana verdi" diyerek Sofraki'nin makam odasına yerleşti. Patronunun imzalarını çok iyi taklit eden Mustafa Acar, değişik bankalara patronu Hüssein Nouma Sofraki'nin imzasını taklit ederek ödeme talimatları gönderdi. Acar'ın taklit ettiği imzayı fark edemeyen banka yöneticileri 1.5 milyon dolar parayı Acar'ın istediği yerlere havale etti. Bu olayın ardından paraları alan Acar ortadan kayboldu.

Reklam
Reklam

Sigorta denetçileri yaptıkları inceleme sonucu sigortaya ait 1.5 milyon dolar paranın çekildiğini belirleyerek durumu Hüssein Nouma Sofraki'ye bildirdi. Bankalardan ödeme talimatlarını isteyerek imzaları kontrol eden Sofraki imzanın kendisine ait olmadığını söyleyerek durumu polise bildirdi.
Antalya'da yakalanan ve getirildiği İstanbul Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarılan Mustafa Acar, hakkındaki iddiaları reddetti. Acar, basın mensuplarının, "Kemal Derviş ile aynı masada yemek yediniz mi?" sorusuna, "Hayır yemedim ama aynı ortamda bulundum" cevabını verdi.