Ünlü golfçü Nick Faldo Antalya'da

ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek Beldesi'nde bulunan Cornelia De Luxe Hotel'in yeni golf sahası, dünyaca ünlü golf oyuncusu Nick Faldo'nun da katıldığı bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Cornelia De Luxe Hotel'in yeni golf sahasının tanıtım toplantısına, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, dünyaca ünlü major golf oyuncusu Nick Faldo, Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Can Girgin, Cornelia Golf Müdürü Ali Şahin ve Faldo Enterprices Başkan Yardımcısı Nick Edmond katılırken, yapımı süren

Reklam
Reklam

Cornelia Golf sahası hakkında genel bilgiler veren Cornelia Golf Müdürü Ali Şahin, proje maliyeti 10 milyon dolar olan golf sahasının 6 Kasım'da açılacağını belirtti.

Cornelia De Luxe Resort Hotel Genel Müdürü Can Girgin ise, ünlü golf oyuncusu Nick Faldo ile yaptıkları anlaşmanın, dünya çapında ses getiren bir anlaşma olduğunu belirterek, "Cornelia Grubu olarak biz uzun zamandır golf turizmi ve kongre turizminin önemine dikkat çekiyoruz. Türkiye'deki turizm anlayışının da değişmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu. Yaptıkları golf yatırımını uzun vadeli bir strateji olarak gördüklerini dile getiren Girgin, "Avrupa'da ve dünyada kırılmayan dereceleri ile efsane bir golf oyuncusu olan ve oyunculuğunun ardından şimdide dünyanın en iyi golf sahalarını dizayn eden Nick Faldo'yu da bu strateji doğrultusunda seçtik" dedi.

Cornelia Golf Resort'un golf sahasının dizaynını Nick Faldo'nun üstlenmesinin hem Belek bölgesini hem de Cornelia Golf'ü dünyanın en önemli golf merkezlerinden biri haline getireceğini vurgulayan Can Girgin, "Biz, grup olarak hep ilkleri gerçekleştirdik. Tüm çalışmalarımızda hedef olarak yalnızca Türkiye'yi değil, bütün dünyayı aldık.

Reklam
Reklam

Yaptığımız çalışmalar ve tanıtımlar, yalnızca Cornelia'yı değil Belek Bölgesi'ni de dünyaya tanıtacaktır. Nick Faldo ile yaptığımız anlaşma da bunu destekliyor. Golf ile ilgili her detayı çok iyi bilen ve teknik ihtiyaçlara hakim bir isim olan Nick Faldo'nun elini sürdüğü her saha, golf oyuncusu için mükemmel olarak nitelendiriliyor" dedi.

Can Girgin, yaklaşık 60 milyon Euro yatırımla tamamlanacak olan Cornelia Golf Resort Hotel ve golf sahasının, Belek Bölgesi'nde hizmet kalite ve fiyat dengesinin uluslararası standartlara oturtulması açısından büyük önem taşıdığını da söyledi. Can Girgin ayrıca, yeni başlayanlar için, Türkiye'de ilk kez uluslararası isme sahip bir

Golf Akademisi kuracaklarını da sözlerine ekledi.

"CORNELIA GOLF SAHASI, DÜNYANIN ENDER SAHALARINDAN BİRİ OLACAK"

Dünyaca ünlü golf oyuncusu Nick Faldo ise, yaptığı konuşmada, Türkiye'de golf sporuna duyulan ilginin kendisini memnun ettiğini belirterek, Cornelia grubunun enerjisini, heyecanın ve golf sahası yapılacak olan araziyi gördükten sonra yapılan proje geliştirme teklifine hayır diyemediğini belirtti. Fıstık Çamı ağaçları ve kumu ile Belek bölgesinin kendisine has bir güzelliği olduğunu dile getiren Faldo, "Cornelia Golf Sahası, dünyanın en iyi oyuncularının keyifle oynayabileceği özel merkezlerden biri olacak. Yapılacak olan seçkin ve orijinal saha ile uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilecek niteliklere sahip olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Golf sporunun bir yaşam biçimi ve kültür buluşması olduğuna dikkat çeken Faldo, "Cornelia Golf Resort'un projesinin geliştirildiği arazi, doğal güzellikleri, görsel objeleri ve zemin yapısının çok uygun olması her şeyi kolaylaştırıyor. Bu sahada görülebilecek olan en önemli özellik, iyi düşünülmüş bir dizayn ve naturel mimaridir. Cornelia Golf Resort'un golf sahası, dünyanın ender sahalarından biri olacak" dedi.

Basın mensuplarının, 'Türkiye'yi nasıl buldunuz? Daha önce Türkiye'ye geldiniz mi?' şeklindeki sorularına ise Nick Faldo, "Bir golf sporcusunun hayatı, golf sahaları, oteller ve uçak arasında geçer. Ben daha önce ülkenize hiç gelmedim ama annem ve babam geldi. Bana ülkenizin güzelliğini anlattılar. Ama buralar onların anlattıklarından ve benim umduğumdan daha güzelmiş" yanıtını verdi. Nick Faldo, kendisi ve golf sporuyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Benim için golf oynamak yaşamımın bir parçası. Golf dışında şu anda aktif olarak bazı yardım derneklerine üyeyim. Bunlar, görme engelliler için klavuzluk yapan Köpekler Derneği, Dilek Dileme ve Spor Bağış Derneği. Golf dışında bisiklete binmek, fotoğraf çekmek, motor sporları, şarap ve arabalara karşı ilgim var. Tabii bu listede birinci sırayı eşim, 4 çocuğum ve paylaştığımız ev alıyor."

Reklam
Reklam

Toplantıda söz alan Ahmet Ağaoğlu ise, Türkiye'de golf sporunun 1990'lı yılların başından itibaren ciddiye alındığını belirterek, "O tarihlerde Nick Faldo, dünyada herkesin hayran olduğu bir golf sporcusuydu. Ben, kızgın güneş altında 1.5 saat antrenmanını seyretmiştim. Ertesi gün bütün vücudumun yandığını gördüm. Nick Faldo'nun neden golfte en büyük olduğunu o zaman anlamıştım. Sporcuyken dünyanın en iyisi olan Nick Faldo, şimdi de dünyanın en iyi golf sahalarını yapıyor. Türkiye olarak biz, golfte son yıllarda büyük bir atılım yaptık. Ülkemizdeki golf sahaları gerçekten çok iyi. Biz, ülke olarak golfte planlarımızın 10 yıl ilerisindeyiz" diye konuştu.

Avrupa'nın, 6'sı major olmak üzere 42 unvan sahibi olan yıldız golf oyuncusu Nick Faldo, İngiltere'de doğdu. 1975 yılında Britanya Amatörler Şampiyonlar Ligi'nde ilk zaferini kazandı. 1977 yılında en genç oyuncu olduğu Ryder Cup'ta oynadığı her maçı kazandı. 1980'li yıllarda Avrupa'nın en gözde oyuncusu olan Nick Faldo, 3'ü Amerikan master olmak üzere 6 şampiyonluk kazandı. 1992 yılında Avrupa'nın bir dönemde 1 milyon dolar para kazanan ilk golf oyuncusu olan Faldo, Sony rütbesinde rekorları kıran en başarılı sporcu olarak tanınıyor.

Reklam
Reklam