Ünlü isimler AKP'de

Ankara (AA)- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında, partisine katılan Ankara Ticaret Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Anayasa Profesörü Prof. Dr. Zafer Üskül, eski DYP milletvekili Ahmet İyimaya ve milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın da aralarında bulunduğu 9 kişiye rozet taktı.

Partiye katılanların özgeçmişlerini bizzat okuyarak kürsüye davet eden Başbakan Erdoğan, ilk olarak Zafer Çağlayan'ı takdim etti.Çağlayan, her insanın hayatında dönüm noktaları olduğunu, o dönüm noktalarında alınan kararların, insan hayatını şekillendirdiğini ifade ederek, Ankara Ticaret Odasında 12 yıl boyunca ülke ekonomisine hizmet etmek için projeler ürettiğini, katkı yaptığını söyledi. Bu çalışmalarda Başbakan Erdoğan'dan hep destek aldığını ifade eden Çağlayan, AK Parti'de siyaset yapma davetinin kendi hayatında yeni bir süreci başlattığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Eski DYP milletvekili Ahmet İyimaya, zor zamanlarda, zor kararların kolay alınmadığını, AK Parti'ye katılırken bunu yaşadığını söyledi.

"SİLAHLI GÜÇLE SİVİL SİYASET YAPILAMAZ"
Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Mehmet Domaç, Türkiye'nin ekonomik büyümeye, işsizliği ve yoksulluğunu önlemeye ve her şeyden önce demokrasiye ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de yaşayanların, kendi cumhurbaşkanını seçme hakkı var. Toplumun e-muhtıraya değil, e-sağlığa ihtiyacı var. AK Parti'nin sağlık alanında yaptıklarını izledim, içinde bulundum. Bu alanda yaptıkları bir devrimdir. Silahlı güçle sivil siyaset yapılamayacağının altını çiziyorum"dedi.

LAİKLİK VURGUSU

Prof. Dr. Zafer Üskül, Türkiye Cumhuriyetinin laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olduğunu belirtti. Bu alanda 1876 yılından bu yana yol alındığını, ama hala önemli eksiklerin bulunduğunu dile getiren Üskül, bireyin haklarını öne alan ve bireyin haklarını öne çıkaran düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Üskül, "Hala 12 Eylül rejiminin Anayasası ile bu ülkeyi yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye demokratik bir ülke. Demokratik ülkelerde halk yöneticilerini seçer, sivil toplum örgütleriyle de seçtiklerini denetim altında tutar. Ama siyasi kararlar, parlamento çatısı altında alınır. Başka odaklar bu sürece müdahale etmez, etmemeleri gerekir" diye konuştu.

Laikliğin, demokrasinin zorunlu sonucu olduğunu, bir ülkede demokrasi yerleşmişse, o ülkede laik olmayan bir hükmün düşünülemeyeceğini ifade eden Üskül, "Demokrasi mücadelesi aynı zamanda laiklik mücadelesidir. Dilerim laiklik savunucuları bunu dikkate alırlar" dedi.

Milli güreşçi Hamza Yerlikaya da AK Parti'ye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz sporcuyuz. Bana hep soruyorlar; 'Neden AK Parti?' diye.. Neden AK Parti; hizmetlerini gördüğüm için... Neden AK Parti; inandığım için... Neden AK Parti; hizmetlere devam etmek için... Cenabı Allah yardımcımız olsun" dedi.