Ünlü İsimlerden Engellilere Moral

Nihat Doğan, Latif Doğan, Ece Gürsel gibi isimlerin yer aldığı çok sayıda ünlü, Bağcılar Engelliler...

Nihat Doğan, Latif Doğan, Ece Gürsel gibi isimlerin yer aldığı çok sayıda ünlü, Bağcılar Engelliler Sarayı’nda engellilerle bir araya geldi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bağcılar Engelliler Sarayı’nda düzenlenen programa, Türkiye’nin yakından tanıdığı pek çok ünlü isim katıldı. Engelliler Günü’nde engellilerle bir araya gelen isimler arasında sanatçılar Nihat Doğan ve Latif Doğan, manken Ece Gürsel, oyuncular Metin Yıldız ve Ömer Güney, televizyon programcıları Murat Başoğlu, Mehmet Aydın ve haber spikeri Hülya Yürekli Seloni yer aldı. Merkezdeki beyaz ve siyah terapi odaları, engelli çocuklara yönelik gündüz bakımevi, güzel sanatlar atölyesi, bayan ve erkek kuaförlük atölyeleri ile ahşap atölyesini gezen ünlüler, engellilerle yakından ilgilendi.

Reklam
Reklam

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Engelliler Sarayı’nda engelliler akademisi ve engelsiz eğitim projeleri kapsamında yapılan resim, süs eşyası, tekstil gibi mesleki eğitim kursları ile burada yapılan çalışmaları misafirlerine tek tek tanıttı. Başkan Çağrıcı, konuşmasında kendilerine destek veren ünlülere teşekkür ederek, her zaman yanlarında olmalarını istedi. Bağcılar’ın engelli ve engelsiz insanlarıyla bir bütün olduğunu ifade eden Çağrıcı, böyle bir tesise sahip olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Böyle bir etkinlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren ünlü manken Ece Gürsel ise, "365 gün içerisinde bir gün bile olsa onların yanlarında olmak ve destek vermek onları motive ediyor. Ben elimden geldiğince bu tarz sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya ve yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben bu tarz organizasyonlarda her zaman bulunacağım" şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşlara destek vermek için programa katıldığını belirten ünlü şarkıcı Nihat Doğan ise, "Engelli kardeşlerimizin hayata tutunmaları noktasındaki engelleri kaldırmak için buradayız. Her sağlam bünyenin ve bedenin engelli olmaya aday olduğunu biliyoruz. 'Ne oldum değil ne olacağım' diyerekten insanlarımızı duyarlı hale getirmek adına engellilerin bu gününü kutluyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Engelliler Sarayı ve engellilerin yaptığı çalışmalara da değinen Doğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu tarz binaların daha da çoğaltılmasını istiyoruz. Çalışmaları görünce gözlerim doldu. Sağlam olup da elinde kalem tutamayan insanların olduğunu görmek, böyle yaşamak üzücü. Ayaklarıyla resim yapan kardeşlerimizi görmek ise muhteşem bir şey."

Programın sonunda Başkan Lokman Çağrıcı tarafından ünlü isimlere desteklerinden dolayı plaket ve çiçek takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz