Ünlü italyan moda editörü İstanbul'a geliyor

MİLANO (IHA) - İtalya'nın önemli moda dergilerinden Uomo Book'un moda editörü Samuele Daves İstanbul'a geliyor.

Yarın THY uçağıyla Milano'dan İstanbul'a gelecek olan editör Daves, ilk kez İstanbul'a gideceğini belirterek, "İşimiz gereği dünyada çok sayıda ülkeyi gezdim ancak herkesin bana çok övgüyle bahsettiği rüya şehir İstanbul'a gitme fırsatını bugüne kadar bulamadım. Bu fırsat yoğun işlerim nedeniyle gerçekleşmemişti" dedi.
Editör Daves gelecek Uomo Book sayısı için İstanbul'u ziyaret etme fırsatı bulacağını ve kalacağı süre için de İstanbul ve giyim markası LTB'nin (Little Big) yeni koleksiyon çalışmaları üzerine özel çekimler yapacağını belirtti.

Reklam
Reklam

LTB'nin bugün uluslararası düzeyde başarıya ulaştığını bildiren İtalyan editör Daves, markanın İtalya'da çok ayrı bir konumda yer almasını "genç yöneticilerin başarılı çalışmalarına ve kurulan iyi ekibe" bağladı. Floransa'da her yıl düzenlenen uluslararası moda fuarı Pitti Uomo'da tanıştığı LTB'nin genç yöneticileri Fatih ve Reyhan Çakoğlu için, "Onlar Türkiye'nin moda elçileridir. İtalya pazarı çok zorlu bir sınav ancak bu zorlu sınavdan başarılı çıkmak için genç, dinamik, başarılı yönetici olunması gerekiyor. Modada önemli yeri olan İtalyan pazarında Diesel, Guess, Miss Sixty, Energie gibi firmalarla rekabet içinde olunduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak yapılan kaliteli tasarım ve üretimle LTB bu engeli aşmış durumdadır" diye konuştu.

İstanbul'da kalacağı süre içinde Kapalı Çarşı, Topkapı Sarayı ve Boğaz'da çekimleri yapmayı düşünen ünlü editör Samulele Daves, "İstanbul ve LTB için gelecek sayıda 6 sayfa yer ayırmak istiyorum" şeklinde konuştu. Daves'in yapacağı özel çalışma ve çekimler sonrasında Pazar günü İstanbul'dan ayrılarak Milano ya dönmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam